Peste 200 de spitale vor fi digitalizate prin PNRR!

Ministerul Sănătății a făcut un pas important în direcția digitalizării sistemului public de sănătate, a anunțat Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Alexandru Rogobete, care este și coordonatorul implementării PNRR în Sănătate, spune că 207 spitale din România urmează să fie digitalizate, prin PNRR. Investiția totală se ridică la 150 de milioane de euro.

„Astăzi Ministerul Sănătății a marcat un pas vital pentru digitalizarea sistemului public de sănătate. 207 spitale din întreaga țară vor fi digitalizate, prin programul PNRR, cu o investiție totală de 150 de milioane de euro.

Digitalizare înseamnă inclusiv securizarea accesului la sistemul digital al spitalelor, înseamnă digitalizare retroactivă a arhivelor, înseamnă fluxuri digitalizate de date și un sistem integrat și interoperabil al datelor.

Mai presus de orice, digitalizarea sistemului sanitar înseamnă, pe scurt, timp câștigat. Enorm de mult timp. Experiența pe care am acumulat-o lucrând în ATI m-a învățat multe. Dar un lucru este cert: diferența dintre viață și moarte se măsoară, de multe ori, în câteva secunde. Spun asta pentru că așa poate putem aprecia mult mai bine valoarea unui minut. Sănătate pentru oameni!”, a anunțat Alexandru Rogobete pe pagina sa de Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.