Sebastian Burduja l-a prins cu o nouă minciună pe Nicușor Dan. Candidatul PNL la Primăria Capitalei prezintă cum „caracatița” Gabrielei Firea a devenit organigrama lui Nicușor Dan!

Caracatița Gabrielei Firea a devenit organigrama lui Nicușor Dan. Încă un mod în care Nicușor i-a mințit pe bucureșteni în campania electorala. În campania din 2020, Nicușor Dan a prezentat într-o conferință de presă ”caracatița Firea de la Primăria Generală” și spunea atunci că după ce iese primar o să îi dea afară pe toți oamenii Gabrielei Firea pentru incompetență și suspiciuni de corupție. După patru ani, 75% din ”caracatița” Gabrielei Firea se află încă în organigrama Primăriei Municipiului București.

Adevărul este că în 4 ani, Nicușor Dan nu a propus niciodată o schimbare de organigramă care să reprezinte viziunea lui asupra structurii Primăriei Generale. Organigrama a apărut o singură dată pe agenda primăriei, în decembrie 2023 și atunci ca urmare a Ordonanței de Urgență privind reducerea cheltuielilor în instituțiilor publice. Nici atunci nu a reușit să o promoveze.

De 4 ani de zile Nicușor Dan conduce Primăria Capitalei și destinele bucureștenilor exact pe aceeași structură lăsată de Gabriela Firea. Unde e reforma?

Numărul funcțiilor de conducere din primăria Capitalei a rămas același. 147 funcții de conducere pe vremea Gabrielei Firea = 147 funcții de conducere în mandatul lui Nicușor Dan.

În campanie Nicușor spunea că este inacceptabil ca directorii să fie numiți interimar și să depindă mereu de politic. În 4 ani de zile Nicușor Dan nu a organizat nici un concurs pentru ocuparea definitivă a posturilor de la cele mai importante instituții de cultură și spitalele din subordinea Primăriei Capitalei. Ce să înțelegem de aici? Controlul politic este bun, doar dacă îl exercită Nicușor Dan.

Unde este noul București?

”Unii directori vor zbura din prima cum e Șeful Direcției Juridice Iordache” spunea Nicușor Dan pe 2 octombrie 2020. ”Prima persoană care va zbura din Primărie va fi Directorul Direcției Juridice Adrian Iordache” spunea Nicușor Dan pe 7 octombrie 2020. Unde este domnul Iordache astăzi? Fix pe aceeași funcție – Director Direcția Juridică.

Una dintre cele mai importante direcții din primărie care are acces la toate proiectele – Direcția Asistență tehnică și Juridică este condusă în continuare de Mariana Brod. Aceasta avea un loc fruntaș în caracatița de atunci, venită din Voluntari. Surpriză sau nu Mariana Brod conduce azi aceeași direcție ca și atunci.

Drept urmare la final de mandat putem spune un lucru cert: Caracatița lui Firea s-a transformat în organigrama lui Nicușor Dan. Singurul lucru pe care a reușit Nicușor dan să îl salveze timp de 4 ani de zile este caracatița lui Firea, a precizat candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.