Eurodeputatul Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului: Îmi doresc ca Pacea să fie cea care domnește în lume, iar copiii să nu mai trăiască fără părinți, în sărăcie, fără posibilitatea de a se educa!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a transmis un mesaj emoționant cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului:

Doresc „La mulți ani!” tuturor copiilor și îmi doresc ca Pacea să fie cea care domnește în lume, iar copiii să nu mai trăiască fără părinți, în sărăcie, fără posibilitatea de a se educa. Pentru asta mai-marii lumii trebuie să pună în practică Rezoluțiile ONU privind drepturile copilului!

Nu este suficient să existe o zi a copilului, este nevoie de o viață sigură pentru fiecare copil!

De asemenea, doresc tuturor copiilor o viață liniștită, sigură și bună. Copiii sunt viitorul oricărei țări și trebuie să aibă parte de o formare educațională și civică de cea mai bună calitate. Ei sunt cea mai importantă avere a noastră, a părinților!

Copiii au nevoie, mai mult ca oricând, de modele! Societatea în ansamblu, dar mai ales cei care decid prin legi și reguli, ar trebui să pună pe primul loc copiii!

Am susținut întotdeauna proiectele pentru copii, atât proiectele naționale, cât și proiectele europene. Și cred foarte mult că, în toate programele de guvernare, trebuie să existe un capitol dedicat copiilor, un capitol dedicat îmbunătățirii educației și accesului la educație pentru toți copii. Educarea lor, pregătirea lor pentru viitor, asigurarea unui mediu sigur şi predictibil, trebuie să reprezinte o prioritate pentru noi toţi, cei care gândim sănătos şi realist. Mi-aş dori, totodată, să nu mai existe în România copii trişti sau săraci, cu părinţi disperaţi că nu le pot oferi o zi de mâine senină! Copilul trebuie iubit, îngrijit, dar mai ales protejat!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

De menționat faptul că, prin Rezoluţia nr. 836, adoptată la 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a recomandat ca toate ţările să instituie o Zi a copilului şi a sugerat guvernelor ca această zi să să fie celebrată de fiecare ţară, la o dată pe care o consideră potrivită.

În România, Ziua internaţională a copilului este sărbătorită la data de 1 iunie, ca şi în alte aproximativ 50 de ţări. Totodată, alte peste o sută de ţări celebrează o zi a copilului la date diferite.

La 16 noiembrie 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii, prin declararea zilei de 1 iunie – Ziua Copilului ca sărbătoare legală, în care nu se lucrează. Astfel, din 2017, ziua de 1 iunie este nelucrătoare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.