Totul despre sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2024

Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, a anunțat care este ultima zi de înscriere la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2024.

Ultima zi de înscriere la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2024 este vineri, potrivit anunțului făcut pe Facebook de ministrul Educaţiei, Ligia Deca. Tot vineri este şi ultima zi de cursuri pentru clasele a XII-a și a XIII-a.

Bacalaureatul 2024 va începe pe 17 iunie, odată cu evaluarea competenţelor, iar probele scrise vor debuta pe 1 iulie.

În perioada 17-19 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), în 19-20 iunie este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în 19-21 iunie evaluarea competenţelor digitale (proba D). În intervalul 25-27 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise vor începe pe 1 iulie cu cea la Limba şi literatura română (proba E.a). Pe 2 iulie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului (proba E. c), pe 4 iulie proba scrisă la alegere a profilului şi specializării (E.d) şi pe 5 iulie proba scrisă la Limba şi literatura maternă (E.b).

Afişarea rezultatelor la probele scrise va avea loc în 8 iulie, până la ora 12:00, iar contestaţiile se vor putea depune în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 18:00. Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 9-11 iulie, iar rezultatele finale se vor afişa în 12 iulie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.