Alarmant: Aproape două milioane de pensionari nu vor primi niciun ban în plus după procesul de recalculare!

Aproximativ 1,8 milioane de români nu vor primi niciun ban în plus după procesul de recalculare. Anunțul a fost făcut de șeful Casei Naționale de Pensii Publice. 

Potrivit lui Daniel Baciu, este vorba despre pensionarii care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Cu toate acestea, ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor beneficia în continuare, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege.

Printre vârstnicii menționați de Daniel Baciu există și români ale căror venituri vor fi înghețate.

Potrivit profesorului Anton Hadăr, dezavantajați sunt cei care au ieșit la pensie în ultimii 4 ani, dar și cei care au lucrat în condiții speciale de muncă.

„La cei cu grupe de muncă, dar unii dintre ei, nu toți. Acolo nu crește pensia, decât dacă au avut și ei puncte de stabilitate, dacă au avut ani de muncă.

Acolo deja în plată sunt VPR-uri (valoarea punctului de referință – n.r.) foarte mari.

Spre exemplu, la Calea ferată, cine a lucrat numai la CFR are VPR -101. Deci aceștia cu 101, dacă n-au avut ani de muncă, nu pot recupera. Acești pensionari vor sta poate și doi ani, poate până în 2026, să le crească pensia.

De asemenea, în alte zone miniere, poate să fie și 135 VPR-ul sau în alte zone ajunge la 142. Acești pensionari vor sta poate și 5-6 ani (cu pensiile înghețate, să nu le crească n.r.).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.