Top fructe cu conținut redus de zahăr

Dacă ești la dietă sau pur și simplu sănătatea nu îți permite să consumi alimente cu zahăr, iată ce fructe poți consuma fără limită!

Fructele, asemenea, legumelor, sunt foarte importante în dieta noastră, însă doar să nu conțină prea mult zahăr. Cercetările în domeniul nutriției arată că un consum regulat de fructe rezultă un risc mai redus de dezvoltare a bolilor de inimă și diabet de tip 2.

Pentru menținerea unui nivel optim al imunității, încearcă să adaugi mai multe fructe în dieta ta. Totuși, dacă îți este teamă de nivelul de zahăr din acestea, află că există unele fructe ce nu sunt chiar atât de dulci, potrivit EatThis.

Grapefruit

Un fruct citric subtropical, grapefruitul are multe substanțe nutritive, fiind o importantă sursă de naringină, un polifenol legat de reducerea tensiunii arteriale și de rezistența la insulă. Doar o jumătate de porție de grepfruit conține 13% din cantitatea zilnică de vitamina A, esențială pentru sănătate.

Mure

Aceste fructe sunt bogate în antociani, care influențează pozitiv reglarea glicemiei. Consumul de mure îmbunătățește nivelul de glucoză în rândul bărbaților supraponderali sau obezi, potrivit studiilor pe o perioadă de o săptămână. Aceștia au căpătat o mai mare sensibilitate la insulină, un factor esențial pentru prevenirea diabetului de tip 2.

Kiwi

Kiwi are un conținut redus de zahăr, fiind plin și de nutrienți benefici. Cercetările atestă faptul că este bun pentru gestionarea constipației, datorită conținutului de fibre solubile și insolubile. Acestea înmoaie și adaugă volum scaunului, făcându-l mai ușor de eliminat. Un studiu din 2010 a arătat că introducerea în dietă a două kiwi pe zi, timp de o lună, crește frecvența scaunelor la adulții sănătoși și la cei care se confruntp cu probleme ale intenstinului sau cu constipația.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.