5 aterizări într-o singură zi, pe heliportul Spitalului Universitar de Urgență București, 5 vieți salvate

Pe heliportul Spitalului Universitar de Urgență București, de la inaugurare (3 decembrie 2019) și până pe 11 iunie 2024, au avut loc 492 de aterizări. Atât cazuri medicale, cât și zboruri de recunoaștere/antrenament pentru piloții tineri.

Prof. Univ. Dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București: “Salvarea vieții se numără uneori în minute. Minute care fac diferența între viață și moarte. Ambulanța aeriană și heliportul reprezintă de mulți ani o șansă în plus la viață. Pacienții în stare gravă și foarte gravă, care ajung mult mai rapid în Unitatea de Primiri-Urgențe, datorită transportului pe calea aerului, beneficiază de investigații, diagnostic și tratament efectuat de echipe multidiscipliare înalt calificate”.

Recent au fost 5 aterizări, un record pentru heliportul S.U.U.B. Pacienți cu afecțiuni cardiace, neurologice și o gravidă. Patru dintre ei au fost externați, unul este încă internat.

Un caz emoționant este al bebelușului de 6 zile care a fost adus chiar în duminica Paștelui, de la Câmpina. Astfel, “în data de 5.05.2024 a fost adus în secția de Neonatologie a S.U.U.B, prin transfer cu elicopterul, din Maternitatea Câmpina, un nou-născut prematur, cu probleme de adaptare postnatală și detresă respiratorie, în vederea acordării de îngrijiri medicale specializate, indisponibile în maternitatea unde s-a născut. Bebelușul a beneficiat de investigații paraclinice și de laborator în urma cărora a fost diagnosticat cu o infecție congenitală, hipoglicemie, icter de prematuritate și a necesitat tratament antibiotic intravenos, corecție metabolică, fototerapie și s-a externat la 13 zile de viață vindecat, cu o greutate de 3480 g”,a declarat doamna doctor Adriana Dan, medic șef Secție Neonatologie de la S.U.U.B.

Elicopterele SMURD care aterizează pe heliportul SUUB aduc pacienții din orașe, precum: Galați, Craiova, Brăila, Tulcea, Constanța.

Cei mai mulți pacienți aduși cu elicopterul au ca diagnostic infarct miocardic acut ori accident vascular cerebral, Spitalul Universitar de Urgență București fiind recunoscut pentru performanțele sale medicale în cardiologie și având una din primele unități din România de accident vascular cerebral și de urgențe neurovasculare.

Heliportul medical de la Spitalul Universitar de Urgență București a fost inaugurat pe 3 decembrie 2019, investiția în construcția lui ridicându-se la peste 1 milion de Euro și fiind finanțată în totalitate de o companie privată  – MaxBet România.

“Cea mai bună și mai sigură investiție pentru orice companie este investiția în societate, în realitatea imediată, în lucruri care pot părea o picătură într-un ocean, dar care reușesc să schimbe vieți, să construiască un altfel de viitor. Pentru MaxBet România, oamenii sunt adevărata valoare. Din 2019, când am inaugurat împreună cu Spitalul Universitar de Urgență primul heliport medical din București, și până în prezent, sute de vieți au fost salvate. Fiecare viață salvată reprezintă deopotrivă o victorie și o lecție că puterea oamenilor de a contribui la binele comun poate face miracole. MaxBet România este partener dedicat proiectelor de dezvoltare ale Spitalului Universitar de Urgență București și va continua să rămână aproape, contribuind la creșterea performanței sistemului medical românesc”, declară echipa MaxBet România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.