OMS avertizează că ar putea urma o pandemie mai mortală decât cea de Covid!

Fostul director al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Robert Redfield, a declarat că este doar o chestiune de timp până când se va declanșa o pandemie de gripă aviară.

Organizația Mondială a Sănătății – OMS a identificat primul deces uman de gripă aviară în Mexic. Fostul director al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Robert Redfield a discutat vineri, 14 iunie, cu rețeaua de televiziune NewsNation despre îngrijorarea tot mai mare legată de gripa aviară, în condițiile în care virusul a fost detectat la zeci de bovine din SUA, iar Organizația Mondială a Sănătății a identificat primul deces uman în Mexic.

„Cred cu adevărat că este foarte probabil că vom avea, la un moment dat, nu se pune problema dacă, ci mai degrabă când vom avea o pandemie de gripă aviară”, a declarat Redfield, citat de The Hill.

El a remarcat, de asemenea, că gripa aviară are o „mortalitate semnificativă” atunci când trece la oameni în comparație cu COVID-19. Redfield susține că mortalitatea este „undeva între 25 și 50 la sută”. NewsNation a remarcat că rata mortalității pentru COVID a fost de 0,6 la sută.

La sfârșitul lunii mai, CDC a identificat al treilea caz al unei persoane diagnosticate cu virus, din martie. Niciunul dintre cele trei cazuri depistate în rândul muncitorilor agricoli nu a fost asociat unul cu celălalt. Simptomele au inclus tuse fără febră și ochi roz.

Nu există încă dovezi că virusul se răspândește între oameni. Redfield a spus că știe exact ce trebuie să se întâmple pentru ca virusul să ajungă la acel punct, deoarece s-a făcut cercetări în laborator despre el.

Oamenii de știință au descoperit că cinci aminoacizi trebuie să se schimbe în receptorul cheie pentru ca gripa aviară să câștige o tendință de a se lega de un receptor uman „și apoi să poată trece de la om la om”, așa cum a făcut COVID-19, a spus Redfield.

„Odată ce virusul dobândește capacitatea de a se atașa de receptorul uman și apoi de a trece de la om la om, atunci vom avea o pandemie”, a spus el. „Și așa cum am spus, cred că este doar o chestiune de timp.”

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.