Maria Grapini cere asigurarea accesului egal al cetățenilor la tratament. Eurodeputatul nu este, însă, de acord cu blamarea sistemului sanitar prin generalizarea cazurilor negative!

Europarlamentarul Maria Grapini a reiterat necesitatea asigurării unui acces egal al cetățenilor la tratament, cerând, în context, să nu se blameze sistemul sanitar prin generalizarea cazurilor negative.

“Eu sunt de două mandate la Bruxelles și credeți-mă că trebuie să vin, de fiecare dată, în România să-mi fac analizele și radiografiile și Computer Tomograf (CT), pentru că la Bruxelles te programează la șase luni. De asemenea, am înființat, acum zece ani, în Timișoara, o Asociație a pacienților, și lucrăm foarte bine cu spitalele. Eu n-aș blama, în niciun caz, tot sistemul sanitar!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, în România, este o problemă în privința incapacității sistemului de sănătate de a facilita accesul cetățenilor, în mod, egal la analize, la aparatură performată și la tratamentul oncologic. Cu toate acestea, eurodeputatul și-a exprimat speranță că noul comisar european pe Sănătate va reuși să remedize această problemă la nivelul tuturor statelor membre ale UE implicit și în cazul țării noastre.

N-aș pune, însă, un covor negru peste toți medicii din România, a mai spus europarlamentarul, care a adăugat că are rezerve serioase în privința afirmațiilor potrivit cărora un medic ar ucide, intenționat, niște pacienți.

“Acest lucru este foarte clar din punctul meu de vedere. Cred că putem vorbi, mai degrabă, de situații în care anumiți contestatari, din anumite instituții, au niște interese și mize personale. Pentru a acuza un medic trebuie să ai dovezi incontestabile. Altfel nu se poate!”, a conchis eurodeputatul Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.