Sfatul lui Ponta pentru Ciolacu

Victor Ponta, fost prim-ministru, a dezvăluit că l-a sfătuit pe Marcel Ciolacu să renunțe la ideea de a candida la alegerile prezidențiale.

Victor Ponta se declară prietenul lui Marcel Ciolacu și îi dă sfaturi în  privința alegerilor prezidențiale, care urmează să aibă loc pe 24 noiembrie(primul tur) și 8 decembrie(al doilea tur).  Într-o intervenție la Antena 3 CNN, fostul prim-ministru al României a spus că din funcția de președinte nu poți face foarte multe.

Victor Ponta, fost prim-ministru al României, a declarat că, în cazul în care Marcel Ciolacu părăsește conducerea Guvernului, se va alege praful. Acesta susține că nu există un alt politician capabil care să îi ia locul.

„E normal ca prezidențialele (n.r. alegerile) să fie cele mai interesante, și pentru public, și pentru presă. Da, știți, io o țin pe-a mea: că la anul, salariul, pensia, prețul, taxele, tot, n-o să le decidă președintele. O să le decidă Guvernul. Așa că tare mă doare.

Pot să dezvălui, așa, că nu se supără, că mai vorbesc cu domnul Ciolacu. Îi zic, „domnule, vreau să câștigi la prezidențiale, dar numai gândul că pleci, cine vine prim-ministru, cum faci? te-ai gândit?”.

Totodată, Ponta a spus că Marcel Ciolacu nu i-a mărturisit personal că va candida la prezidențiale, dar că așa bănuiește.

„Eu am încercat să-l trag invers și i-am zis „stai prim-ministru, că acolo e muncă, dacă chiar vrei să faci treabă”. La președinte, sigur, mai ales după Iohannis, orice vei face, vei părea muncitor, că leneș ca Iohannis se naște o dată la 100 de ani. Nu sunt supărat (n.r. pe Iohannis), mi se pare pur și simplu că avem o șansă să scăpăm de 10 ani de nesimțire, de indolență. Dar nu poți faci foarte multe ca președinte, fără guvern, fără majoritate nu se pune”, a mai declarat acesta, la Antena 3 CNN.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.