Ministrul Rafila pune tunurile pe Raed Arafat: „A slăbit capacitatea de intervenție a ambulanței!”

Alexandru Rafila l-a atacat miercuri seară pe șeful DSU, Raed Arafat. Ce spune ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit miercuri seară despre motivul supărării sale pe șeful DSU, Raed Arafat.

„Nu apreciez în niciun fel această incapacitate de a colabora”, a spus Rafila. Mai mult decât atât, ministrul Sănătății l-a acuzat pe Raed Arafat că „a slăbit capacitatea de intervenție a ambulantei”.

„Eu am o relație… îl respect pe dl. dr. Arafat pentru capacitatea lui organizatorică și capacitatea de muncă, însă nu apreciez în niciun fel această incapacitate de a colabora. Dânsul colaborează într-un singur fel în care redevine comandantul acțiunii, așa cum a fost și în pandemie. Mie nu-mi plac chestiunile care pun, totuși, sub semnul întrebării competențele și capacitatea operativă a Ministerului Sănătății”, a spus Alexandru Rafila, conform Antena3.ro.

Ministrul Sănătății a declarat că, în anul 2014, când Raed Arafat a trecut de la Ministerul Sănătății la MAI, a fost elaborată o ordonanță care, deși nu a fost nici acum aprobată de Parlament, instituie o stare de normalitate provizorie, în timp ce starea de urgență devine aproape permanentă.

Serviciile SMURD, care sunt admirabile, care sunt alcătuite din paramedici, din pompieri și care intervin în accidente sau acordă primul ajutor, trebuie să le sprijinim categoric, dar această integrare, care de fapt a dus la slăbirea în mod sistematic a serviciilor de ambulanță nu putem să o acceptăm, pentru că responsabilitatea este a Ministerului Sănătății”, a adăugat el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.