Eurodeputatul Maria Grapini nu vrea legi date cu dedicație: Dacă dorește să candideze pe listele PNL, la Senat, președintele Iohannis poate să demisioneze din funcție!

Europarlamentarul Maria Grapini a taxat decizia liberalilor de a iniția un proiect de lege care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la Senat, fără a demisiona din funcție. Eurodeputatul Grapini consideră că nu putem avea legi date cu dedicație pentru o anumită persoană, astfel că, dacă dorește să candideze pe listele PNL la Senat, președintele Iohannis poate să demisioneze din funcție!
“Cred că, dacă în Coaliție s-ar fi discutat despre acest lucru, premierul Ciolacu ar fi spus. Vorbim doar de inițiativa PNL și sunt de acord cu ce a spus Consiliul Consultativ, pe marginea acestui subiect. Și eu cred că o lege dată pentru o singură persoană, cu dedicație, nu este un lucru democratic. Eu îmi pun, însă, întrebarea: dacă dorește să candideze pe listele PNL, de ce nu își dă demisia și, astfel, nemaifiind președinte, este liber de sarcini și, atunci, poate candida pe orice listă de partid?”, a punctat Maria Grapini.

Ceea ce i se pare foarte straniu, susține eurodeputatul Grapini, este că unul dintre inițiatorii proiectului, Daniel Fenechiu, susține că nu s-a consultat pe marginea acestui subiect cu Klaus Iohannis, ci doar cu grupul politic din care face parte.

„Persoana care trebuie să candideze nu trebuie să aibă un punct de vedere față de un subiect care îl vizează direct?”, a conchis Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.