Ajutor de 21 milioane de euro de la UE pentru fermierii români

Comisia Europeană a propus luni alocarea a 21,6 milioane de euro pentru a-i sprijini pe fermierii români afectați de fenomenele meteo extreme, potrivit unui comunicat al executivului european. E vorba despre un pachet mai mare de despăgubiri, în valoare totală de 119.7 de milioane de euro din rezerva pentru agricultură pentru a sprijini în mod direct fermierii din Bulgaria, Germania, Estonia, Italia și România.

Vin despăgubiri pentru agricultori de la Uniunea Europeană. În luna iulie, România a fost afectată de valuri de căldură, secetă, dar și de furtuni violente și grindină puternică, afectând producția de culturi arabile și de semințe oleaginoase.

Astfel, Comisia a propus alocarea a 10.9 milioane EUR Bulgariei, 46.5 milioane EUR Germaniei, 3.3 milioane EUR Estoniei, 37.4 milioane EUR Italiei și 21.6 milioane EUR României.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vine cu primele vești bune de la Bruxelles. Oficialul a anunțat că la nivel european se vor aloca fonduri pentru sprijinirea fermierilor români afectați de secetă. Suma nu acoperă însă necesarul de bani pentru achitarea despăgubirilor la nivelul de 200 de euro pe hectarul calamitat 100%, așa că restul fondurilor vor trebui alocate de la bugetul de stat.

”Sprijin financiar de peste 21 de milioane de euro pentru culturile de toamnă afectate de secetă. Vești bune pentru fermierii afectați de secetă după primele negocieri de la la Bruxelles. Comisia Europeană ne-a aprobat 21,6 milioane de euro, sprijin financiar pentru fermierii ale căror culturi de toamnă au fost afectate de secetă”, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.