Avalanșă de cereri privind instalarea de panouri fotovoltaice pe banii statului!

Cererea pentru panouri fotovoltaice instalate pe banii statului continuă să fie extrem de mare. Cel mai recent s-au înscris locuitori din Regiunea Sud-Muntenia, iar foarte curând vor avea această posibilitate și cei din București și Ilfov.

Și locuitorii din Regiunea Sud-Muntenia au luat cu asalt platforma de înscriere în Programul Casa Verde Fotovoltaice. Bugetul alocat a fost de 320 milioane lei și s-au înscris 10.700 de oameni, după cum au precizat reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

”Îi felicit şi pe locuitorii din Regiunea Sud-Muntenia care s-au înscris în programul Casa Verde Fotovoltaice care şi-au arătat interesul foarte mare în accesarea fondurilor cu finanţare AFM. Lansarea programului în Regiunea Sud-Muntenia marchează un moment important în eforturile noastre de a sprijini gospodăriile să adopte surse de energie regenerabilă. Acest program oferă oportunitatea de a investi în viitorul energetic al fiecărei familii, contribuind la reducerea costurilor şi la protejarea mediului”, spune preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Vineri, 4 octombrie, se vor putea înscrie și locuitorii din Bucureşti – Ilfov, pentru care este alocat un buget total de peste 114 milioane lei.

Pentru Regiunea Sud-Vest (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea), înscrierile se fac în 7 octombrie, pentru un buget total de aproape 200 de milioane lei. Cei din Regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş) vor avea aceeași posibiitate în 8 octombrie, buget alocat fiind de 229 de milioane lei.

Tot pentru panouri fotovoltaice pe banii statului se vor putea înscrie, la 9 octombrie, unităţile de cult din toate regiunile, care au la dispoziție un buget total de peste 20 de milioane lei.

Potrivit AFM, perioada de înscriere în cadrul programului începe la ora 10.00 şi se termină la ora 23.59 pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat.

Documente necesare pentru înscriere

  1. actul de identitate, valabil la data înscrierii în aplicaţie
  2. certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat de la ANAF
  3. certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local
  4. extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicaţie
  5. copia cărţii funciare colective, dacă este cazul.
  6. Fiecare beneficiar va primi 30.000 de lei pentru montarea de panouri fotovoltaice și baterii de stocare, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii de 3.000 lei. Anul trecut, fiecare beneficiar primea 20.000 de lei. Potrivit autorităților, capacitatea minimă a panourilor solare va fi de 3 kW pentru un beneficiar.

    Bugetul total al acestui program de sprijin este de 2 miliarde de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.