Totul despre simptomul bolii uscate
Pielea uscată, numită xeroză în termeni medicali, este o afecțiune frecvent întâlnită, ce apare ca urmare a scăderii nivelului de hidratare a pielii. Poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă, și poate duce la apariția unor simptome destul de neplăcute. Continuă să citești pentru a afla care sunt posibilele cauze și la ce soluții ai putea apela când te confrunți cu o astfel de problemă!
Pielea uscată poate fi un simptom al diferitelor afecțiuni dermatologice, cum ar fi dermatita de contact, eczema, dermatita seboreică și piciorul atletului.
Eczema provoacă pete roșii, uscate și denivelate, și senzația de mâncărime. Simptomele se pot agrava la contactul cu substanțe iritante sau alergeni, dar și ca reacție la stres. Formele severe pot provoca crăparea sau fisurarea pielii, ceea ce crește riscul de infecții.
Dermatita seboreică se manifestă prin apariția de cojite pe scalp și pete uscate, descuamate, pe față, piept și în pliurile bratelor, picioarelor sau în zona inghinală.
Această afecțiune este mai frecventă în rândul bărbaților și poate fi exacerbată de stres sau de anumite medicamente. Piciorul atletului este o infecție fungică ce afectează pielea picioarelor (în special tălpile), ducând la uscarea și descuamarea acesteia.