Cele mai populare vehicule electrice urbane din România pot fi admirate la București Mall, în cadrul Best Electric City Car 2025
Best Electric City Car este o competiție unică în România, organizată de FloteAuto în parteneriat cu Ministerul Mediului și susținută de Arval ca partener principal.
Mobilitatea electrică prinde contur în România, pe măsură ce tot mai mulți oameni din centrele urbane apelează la soluții alternative de transport pentru reducerea poluării și fluidizarea traficului. În acest context, Best Electric City Car 2025 aduce în prim-plan o categorie de vehicule dedicată preponderent utilizării cotidiene, mai exact modelele mini și micro, iar toate vor putea fi admirate în București, intre 11 și 13 aprilie, la Bucuresti Mall.
Evenimentul este organizat de publicația Flote Auto, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și susținut de Arval România, lider de piață în industria soluțiilor de leasing operațional, urmând a debuta cu o expoziție deschisă publicului la București Mall, în perioada 11-13 aprilie. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere atât specificațiile mașinilor din clasele mini (cu lungime mai mică de 4 metri) și micro (cvadricicluri din categoria L6e și L7e), cât și ofertele de vânzare ale acestora, prin intermediul codurilor QR afișate pe vehicule.
Inspirat din conceptul proiectului Best Electric Car organizat de același trust media, Flote Auto, evenimentul marchează o premieră la nivel național și reunește aproape toate modelele electrice urbane aflate în prezent pe piața din România. Sunt confirmate modele din clasa mini precum Citroën e-C3, Dacia Spring, Hyundai Inster, Peugeot e-208, Mini e, Renault 5, Leapmotor T03 sau Fiat 500e, alături de patru modele din categoria cvadricicluri: Aixam, Microlino, YoYo și Allview.
La evaluarea modelelor vor participa jurnaliști auto specializați cu experiență în piața din România, care vor vota modelele în funcție de criterii de specialitate. Probele vor presupune sesiuni de teste urbane și de încărcare, pe un traseu de 30 km dus-întors, urmat de jurizare și o conferință oficială de presă la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru anunțarea câștigătorilor și premiere. Surpriza acestui eveniment este că publicul va putea vota în dreapta juraților, prin intermediul unui concurs organizat in social media.
De asemenea, publicul va putea vota modelele preferate pentru Premiile de Popularitate, iar un număr limitat de vizitatori va avea ocazia să participe la testele personale după eveniment.
„Best Electric City Car a apărut din nevoia de a separa clar vehiculele electrice gândite pentru oraș de celelalte. Avem astăzi, în premieră, aproape toate modelele urbane prezente în showroom-urile din România participante la acest eveniment. Sunt vehicule eficiente, cu dimensiuni adaptate spațiului urban și autonomie suficientă pentru nevoile zilnice, de care publicul este din ce în ce mai interesat. Prin Best Electric City Car vrem să setăm o serie de norme ce pot fi universal valabile în evaluarea unui astfel de vehicul, norme care pot fi folosite de oricine în propria evaluare”, a declarat Florin Micu, coordonatorul proiectului și CEO FloteAuto.
Arval Service Lease România, lider de piață în România în domeniul leasingului operațional și al managementului de flote, susține această inițiativă ca parte a angajamentului pentru mobilitate sustenabilă: „Este important ca piața să conștientizeze potențialul real al vehiculelor electrice, în special în contextul aglomerărilor urbane. În mediul de business din România, tendințele identificate prin Observatorul Arval pentru Mobilitate arată un interes crescut pentru vehiculele electrice și credem că proiectele de acest tip sunt necesare pentru educarea pieței și sprijină angajamentul nostru de tranziție către o mobilitate cu zero emisii. De asemenea, nu este deloc exclus ca segmentul vehiculelor urbane electrice să devină unul important și în leasingul operațional, angajatorii căutând să ofere angajaților beneficii de mobilitate cât mai eficiente și sustenabile”, susține Roxana Lupescu, Director General la Arval Service Lease România.
Proiectul Best Electric City Car 2025 propune o viziune clară asupra avantajelor autovehiculelor electrice și facilitează interacțiunea cu publicul direct. Vehiculele electrice de dimensiuni mini si micro aduc multiple beneficii în contextul mobilității urbane, de la costuri reduse de utilizare la emisii zero și o experiență de condus adaptată traficului cotidian. Totodată, dimensiunile compacte și întreținerea simplificată le recomandă nu doar pentru utilizarea individuală, ci și pentru integrarea eficientă în flote, mai ales pentru companiile care utilizează soluții interne de car sharing.