Bolile noii generații. Dependența de telefonul mobil și tabletă!

Dependenţa de telefonul mobil, de tabletă sau laptop „ne deformează”. Orele în care butonăm gadgeturile provoacă, în timp, probleme la coloană şi guşă. Chirurgii esteticieni vin cu soluţii moderne pentru tratamente blânde care să corecteze astfel de deformaţii.

Copiii şi tinerii folosesc prea puţin telefonul pentru a vorbi, maximum 15 minute pe zi. În schimb stau două-trei ore pe internet, pe jocuri sau pe mesaje. Postura în care suntem obligaţi să stăm duce, în timp, la căderea feţei şi apariţia guşei.

Noua generaţie se confruntă cu boala telefonului la propriu. Din cauza poziţiei nefireşti când stau aplicaţi asupra smartphone-urilor şi a tabletelor, tinerii au probleme de sănătate din ce în ce mai grave, care pot merge până la deformarea coloanei vertebrale.

În cadrul Congresului Internaţional de Chirurgie Estetică, medicul Alexis Verpaele din Belgia a realizat, în premieră pentru România, o operaţie de corecţie a gâtului printr-o nouă metodă chirurgicală.

Dacă ai o slujbă în care eşti nevoit să priveşti mult în jos, tegumentul se poate lăsa în zona bărbiei şi în partea inferioară a feţei. Şi întindem în sens vertical pielea de pe gât şi din partea inferioară a bărbiei printr-o mică incizie, fără a desprinde pielea în profunzime, a explicat medicul belgian.

În cadrul Congresului Internaţional de Chirurgie Estetică de la Bucureşti au fost prezentate cazuri de transplant şi pacienţi recuperaţi după arsuri grave. În ciuda efortului medicilor şi a traumelor suferite, multe persoane nu apreciază a doua şansă la o viaţă normală.

Am fost foarte impresionat de un domn care ne-a prezentat un transplant de mână, dar unul dintre lucrurile care m-au şocat puţin a fost faptul că aceşti pacienţi care au acum mâini şI braţe frumoase care funcţionează, fumează şi nu îşi mai iau medicaţia. Nu ştiu dacă ţine de faptul că sunt români sau, câteodată, oamenii nu sunt prea deştepţi, a povestit dr. Steven Cohen, chirurg plastician din SUA.

Congresul organizat de Asociația Chirurgilor Plasticieni din România și Societatea Română de Chirurgie Estetică a reunit specialisti din peste 25 de ţări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.