Procedură de selecție a membrilor CS al Hidroelectrica

Ministerul Energiei a demarat miercuri procedura de selecție pentru șase poziții de membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, în conformitate cu prevederile ordonanței privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, a anunțat, miercuri, ministrul de resort, Victor Grigorescu.

„Astăzi (miercuri — n. r.) am dat drumul poate la cea mai importantă recrutare din ultimii ani în sectorul energetic, la Hidroelectrica. Îmi doresc foarte tare ca la Hidroelectrica să avem o competiție acerbă pentru Consiliul de Supraveghere. Îmi doresc ca la Hidroelectrica să avem poate cele mai bune minți ale sectorului antreprenorial românesc, care să-și dorească, alături de administrația publică și de Ministerul Energiei, să facă din această companie ceea ce Hidroelectrica merită să fie, și anume nu numai un lider național în domeniu, ci și un lider regional’, a spus Grigorescu, la un forum pe teme economice, informează Agerpres.

Ministerul a selectat compania Transearch Internațional SRL pentru a-l asista în acest proces de recrutare.

În cadrul procesului de recrutare și selectare a membrilor Consiliului de Supraveghere, pot depune candidaturi persoane fizice române sau străine, respectiv persoane juridice înregistrate în România sau în alte state, cu experiență în activitatea de administrare/management a unor întreprinderi publice sau a unor societăți din domeniul de activitate al întreprinderii publice.

Potrivit anunțului de recrutare publicat pe site-ul ministerului Energiei, criteriile de recrutare și selectare necesar a fi îndeplinite cumulativ sunt: absolvent(ă) de studii superioare cu diplomă de licență; minimum 10 ani de experiență profesională; minimum 5 ani de experiență în funcții de administrare/ conducere/ coordonare dintre care minim 3 ani în companii/societăți cu cifră de afaceri de minim 200 milioane de euro sau minim 2000 de angajați sau minim 5 ani de experiență în consultanță dintre care minim 3 ani de experiență în conducerea/ coordonarea unor proiecte cu o valoare/cu un buget de minim 200 milioane de euro.

De asemenea, candidații nu trebuie să aibă antecedente penale și să aibă o bună reputație personală și profesională integritate și profesionalism.

Se cere, de asemenea, cunoașterea limbii române sau a unei limbi de circulație internațională.

Persoanele juridice vor fi specializate în administrarea afacerilor, cu o experiență de minimum cinci ani, iar persoana fizică desemnată de aceasta să o reprezinte trebuie să îndeplinească criteriile prevăzute pentru persoanele fizice.

În prezent, Hidroelectrica are un Consiliu de Supraveghere format din șapte membri, din care unul este reprezentantul Fondului Proprietatea, care deține 20% din companie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.