Scandal în Parlament. PNL și USR cer alegeri anticipate!
Parlamentarii PNL și USR au protestat miercuri, pe holul și în plenul Camerei Deputaților şi al Senatului, cerând demisia Guvernului Grindeanu și alegeri anticipate.
Deputații PNL și USR s-au strâns mai întâi pe holul plenului, unde au strigat „Rușine”, „Demisia”, mulți dintre ei purtând în mâini cravate roșii de care au prins coli de hârtie pe care scria „Demisia Guvernului”, iar alții având foi albe de hârtie pe care aveau scris „Alegeri Anticipate” și „Rușine”, potrivit Agerpres.
Deputații liberali și cei ai USR au repetat protestul în plenul Camerei Deputaților, mai exact la tribuna plenului, unde s-au strâns și au strigat „Hoții!”.
Președintele de ședință, deputatul PSD Gabriel Vlase, a cerut chestorilor să restabilească ordinea în sală, iar protestatarii s-au liniștit după câteva minute.
Şi senatorii PNL şi USR au protestat, miercuri, în deschiderea primei şedinţe de plen a Senatului din actuala sesiune parlamentară, afişând pancarte cu mesaje la adresa majorităţii şi bătând cu pumnii în bănci, potrivit news.ro.
Protestul a izbucnit după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a întrerupt discursul senatorului USR, Vlad Alexandrescu. Fostul ministru al Culturii a vrut să critice majoritatea pentru adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale. ”Abuzaţi de legitimitatea votului şi de oamenii cinstiţi…”, a apucat să spună Alexandrescu înainte ca Tăriceanu să îi taie micorfonul.
”Nu acceptăm acest abuz”, au început să scandeze toţi senatorii PNL şi USR, afişând pancarte pe care scria ”Ruşine” şi ”Noaptea ca hoţii”şi bătând cu pumnul în bănci.
Pe de altă parte, parlamentarii PNL și USR au depus, miercuri, moțiunea de cenzură intitulată „Guvernul Grindeanu – Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România”. Deputații Partidului Mișcarea Populară au semnat moțiunea de cenzură anunțată de PNL și USR, urmând ca semnăturile să fie strânse și de la senatori.
Birourile permanente reunite ale Senatului și Deputaților au decis miercuri ca moțiunea să fie prezentată luni, 6 februarie, la ora 12.00, după care conducerea Parlamentului se va reuni pentru a stabili data la care va fi dezbătută și votată.
Potrivit unor surse din Biroul permanent al Camerei Deputaților, moțiunea ar putea fi votată a doua zi după ce va fi adoptat proiectul bugetului de stat pe acest an, adică miercurea sau joia viitoare.