Legea Turismului, o necesitate!

Legea Turismului este foarte necesară, în condițiile în care acum există 73 de acte care reglementează turismul, dar trebuie făcută împreună cu asociațiile profesionale, a declarat, vineri, ministrul de resort, Mircea-Titus Dobre, la Târgul de Turism al României (TTR) de la Romexpo.

‘La Ministerul Turismului nu a fost o colaborare între privat și stat. A, că s-au întâlnit asociațiile de profil și au discutat…Vorbim de Legea turismului, de exemplu. Am un biblioraft pe birou. Am înțeles că povestea a fost cam așa: s-au întâlnit reprezentanții statului cu cei ai asociațiilor de profil. Cei de la ANT au spus celor din privat să facă legea așa cum o doresc. Am înțeles că, după o perioadă destul de lungă, asociațiile s-au prezentat cu un draft, au spus că așa ar trebui să arate legea, iar ANT trebuia să completeze. Păi, să facem totul de la cap la coadă. Eu mi-am asumat un program de guvernare pe care l-am scris singur, nu mi l-a dat nimeni mură în gură, pe notițele luate de la asociații. Clar, nu este complet, dar sunt niște lucruri care se pot implementa’, a spus ministrul Mircea-Titus Dobre, într-o conferință dedicată turismului medical, informează Agerpres.

El a subliniat că și-a asumat Legea Turismului, deși nu știa în ce stadiu se află aceasta, și a apreciat că poate fi gata până la 1 iulie 2017, astfel încât să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018.

‘Avem 73 de acte care reglementează turismul și cred că s-ar mai putea face, că suntem buni la inventat acte normative, să facem act la act. De aceea, mi-am asumat să desființăm acele 73 de acte normative, să le abrogăm și să facem o lege a turismului. Ok, dacă nu se pot abroga toate HG-urile, păstrăm ce este important, ce nu se poate introduce în lege, dar haideți să ne așezăm la masă și să rezolvăm aceste lucruri! Știu, o lege nu va mulțumi toate entitățile din România, dar trebuie făcută și respectată’, a spus Mircea-Titus Dobre.

Șeful de la Turism a făcut referire și la un Master Plan de Dezvoltare Turistică, despre care „a auzit’ că ar viza perioada 2007-2026. Ministrul Turismului apreciază, însă, că acest Master Plan ‘de fapt nu există legal”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.