Începe Bookfest 2017
Începe Bookfest 2017 – cel mai bun prilej pentru a cumpăra cărţile pe care le veţi citi în vacanţă! Curtea Veche Publishing vă invită între 24 și 28 mai la Romexpo București, pentru cea de-a XII-a ediție a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Editura v-a pregătit reduceri de preț de până la 80% la cărţi pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile. La finalul articolului puteți consulta și programul detaliat al evenimentului.
Una dintre cele mai importante noutăți ale editurii este o carte semnată de Mihail Șișkin, considerat cel mai mare scriitor rus contemporan: „Paltonul cu gaică. Proză scurtă, eseuri“. Șișkin construiește din fărâme de realitate, de experiențe umane și de evenimente politice o țesătură densă și complexă care declanșează meditații despre adevăr și minciună, despre identitate și, firește, despre notorietatea literaturii sale. Acestea sunt doar câteva dintre temele propuse, nu mai puțin seducătoare decât poveștile în sine, nu mai puțin sunt personajele, nu mai puțin seducător este stilul lui Șișkin.
Seria cărților regale de la Curtea Veche Publishing continuă cu „Povestea Castelului Peleș“ de ASR Principele Radu al României (lansarea va avea loc sâmbătă, 27 mai, ora 13.00, în prezența autorului). Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Orice castel are o poveste, iar cea a castelului Peleș este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, Povestea Castelului Peleș este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României.
În aceeaşi serie, editura Curtea Veche va lansa „Castelul Bran” de Diana Mandache (lansarea va avea loc sâmbătă, 27 mai, ora 14.00, la standul editurii). Cunoscut în Occident datorită literaturii fantastice, în care a fost asociat cu numele sângerosului Dracula (identificat, fără temei, cu Vlad Ţepeș), castelul Bran are o istorie care coboară până la începutul secolului al XIII-lea, în vremea teutonilor. Anul 1920 este un an de răscruce pentru destinul castelului: în semn de adâncă admiraţie și recunoștinţă pentru contribuţia adusă la Marea Unire, brașovenii i l-au dăruit Reginei Maria. Suverana va preface acest edificiu încărcat de istorie într-un încântător loc al aventurii spirituale, dând frâu liber simţămintelor sale romantice.
Curtea Veche Publishing va lansa, în prezența autoarei Márton Evelin, romanul „Nopţile salamandrelor“ (lansarea va avea loc vineri, 26 mai, ora 18.00). Anwar, o tânără care poartă cu sine avatarurile unei duble origini, maghiaro-persane, ştie că nu se va maturiza niciodată. Şi nici nu-şi doreşte asta! Ar dori să trăiască o veşnică adolescenţă. Ar dori să cutreiere lumea, să caute, să vadă, să înţeleagă. Să fie peste tot… şi să nu rămână nicăieri! Să încerce totul… cu riscul de a nu mai fi nimic! Captivă între lumea acvatică a Mării Negre şi cea aridă a Africii, între străzile întortocheate ale Bucureştiului şi cărările ascunse ale Dobrogei, într-o pierdere voită în infinitatea clipelor şi a experienţelor erotice, ea se regăseşte pe sine într-un chip nou, îmbogăţită de noi încercări, de noi feluri de a fi, de noi patrii.
Analizele politice ale lui Vladimir Tismăneanu, din noua sa carte „Teze şi antiteze la Washington“, vor putea fi găsite de asemenea la standul editurii. Teze şi antiteze la Washington demonstrează, cu tenacitatea din care Vladimir Tismăneanu și-a făcut un modus operandi ca intelectual, că învăţăturile pe care le tragem din acest trecut sunt esențiale, fiindcă numai așa putem dobândi o reprezentare clară și lucidă a ceea ce a însemnat eșecul utopiei comuniste. Democraţia, în țările în care a fost multă vreme absentă, are o nevoie absolută de adevăr, iar acesta poate fi dobândit prin rememorarea și reflecția continuă asupra trecutului şi lecţiilor sale.
Cu gândul la sărbătoarea de 1 iunie, Curtea Veche Publishing va organiza un program special pentru micii săi cititori, în cadrul BOOKFEST JUNIOR. Copiii se vor putea întâlni la standul editurii, de miercuri până vineri între orele 10.00 şi 13.00, cu Pac şi Mac, simpaticele personaje din „Erus si Valea Răbdării“ de Alec Blenche. Toate volumele dedicate copiilor cuminţi vor avea reduceri de preț între 30 şi 75%. Cei mici vor putea descoperi noi titluri potrivite vârstei lor, cum ar fi „Fete şi feciori de împăraţi“, basme româneşti repovestite de Răzvan Năstase, un scriitor care iubește literatura pentru copii și știe că, astăzi, în epoca neologismelor, unele cuvinte s-au învechit atât de tare, încât copiii nu le-ar înțelege de îndată. Așa că, repovestite, prescurtate și adaptate, basmele româneşti vor fi negreșit citite. Sunt la fel de frumoase și la fel de captivante ca acum o sută de ani, ca acum o mie de ani. Basmele sunt minunat ilustrate de Silvana Frînculescu.
O altă întâlnire de la standul editurii va avea loc duminică, 28 mai. Ramona şi Radu F. Constantinescu vor oferi, între orele 12.00 și 16.00, autografe în jurul cărții lor, “Psihologie pentru oameni obișnuiți”, în care descriu acele intuiţii psihologice pe care le-am avut cu toţii, chiar dacă nu le-am analizat întotdeauna. Viaţa de familie, joburile noastre, relaţiile de cuplu, flirturile online, interviurile de angajare, versurile muzicii pop, rock sau hip-hop, proverbele româneşti – totul ascunde ceva, totul încearcă să ne vorbească.
Printre noutăţile prezentate de Curtea Veche Publishing la Bookfest se numără şi „Iacării Acrobaţi. Aripi românești“, o carte-album extraordinară scrisă de Maria Cristina Țilică. Iacării Acrobaţi, membrii singurei echipe independente de acrobație aeriană din România, sunt nişte adevăraţi maeştri ai aerului. Pentru ei, perfecţiunea şi precizia absolută nu sunt simple năzuinţe, ci condiţii ale supravieţuirii. La originea neobişnuitului lor curaj e o cauză uşor de bănuit: fascinaţia pentru zbor.
Noutăţile nu se opresc însă aici: la standul Curtea Veche Publishing veţi putea găsi, de asemenea, „Fericirea e un ac de siguranţă“, prima carte a omului de media Răzvan Exarhu (sesiune de autografe sâmbătă, 27 mai, între orele 11.30 şi 12.30, la standul editurii), un jurnal atipic cu mici lucruri care ne influențează traiul de zi cu zi, în care îl veţi putea descoperi pe autorul, povestitorul, ironicul, curiosul Răzvan Exarhu, şi „Astăzi este despre astăzi“, cartea Mirelei Retegan, fondatoarea Găștii Zurli.
O altă carte recent publicată de Curtea Veche Publishing este „Spovedania unui preot ateu“, cartea lui Ion Aion, un preot ortodox care şi-a dat demisia şi s-a hotărât să scrie despre experienţele şi despre gândurile sale. „Spovedania unui preot ateu“ este o meditaţie provocatoare pe tema condiţiei umane, dar şi o căutare a divinului, a credinţei, dincolo de superstiţii, dincolo de dogme, dincolo de orice religie instituţionalizată. Născută dintr-o experienţă directă de viață, tragică şi tulburătoare, cartea refuză resemnarea şi postulează o încredere reînnoită în umanitate.
În lista cărților pe care vi le recomandăm se găsesc și noutățile recente si cărți de curând apărute într-o nouă ediție: “Femeile dictatorilor”, vol. 2 de Diane Ducret, “Mindset”, ediția a II-a de Carol S. Dweck, “Inteligența emoțională în acțiune” de Marcia Hughes și James Bradford Terrell, , “Parenting conștient” de Susan Stiffelman, “Mi-e limpede acum” de Dr. Wayne W. Dyer, “NLP și relațiile de cuplu” ediția a II-a de Robin Prior și Joseph O’Connor, “Manualul stimei de sine” de Dr. Glenn R. Schiraldi, “Mesaje de la zâne. Carte de colorat” de Doreen Virtue, “Despre economie, cu și fără formule” de Lucian Croitoru, “Inteligența pozitivă” de Shirzad Chamine, “Administrategie” de Maciej Kisilowski și Codrina Rusu.
Evenimente Curtea Veche Publishing la Bookfest 2017
24 – 28 mai, Romexpo București, Pavilion C2, intrare liberă
Miercuri, 24 mai
10.00 – 13.00 – Întâlnire cu Pac și Mac, personajele cărții pentru copii “Erus și Valea Răbdării” de Alec Blenche
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2
Joi, 25 mai
10.00 – 13.00 – Întâlnire cu Pac și Mac, personajele cărții pentru copii “Erus și Valea Răbdării” de Alec Blenche
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2
Vineri, 26 mai
10.00 – 13.00 – Întâlnire cu Pac și Mac, personajele cărții pentru copii “Erus și Valea Răbdării” de Alec Blenche
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2
18.00 – 18.30 – Prezentare de carte “Nopțile salamandrelor” de Márton Evelin
Participă: Márton Evelin (autoare), Irén Arsene Máté (directoare Curtea Veche Publishing), Kósa András László (directorul Institutului Maghiar din Bucureşti), Alex Ștefănescu (scriitor)
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2
Sâmbătă, 27 mai
11.30-12.30 – Sesiune de autografe “Fericirea e un ac de siguranță“ de Răzvan Exarhu
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2
13:00 – 14:00 – Lansare de carte “Povestea Castelului Peleș” de ASR Principele Radu al României
Vor participa: ASR Principele Radu al României, Irén Arsene Máté, Mircea Hortopan, Nicolae Pepene Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2
14:00 – 15:00 – Lansare de carte “Castelul Bran” de Diana Mandache
Prezintă volumul: Diana Mandache (autoare), Andrei Muraru (istoric), Camelia Csiki (jurnalist)
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2
Duminică, 28 mai
12.00-16.00 – Sesiune de autografe Ramona și Radu F. Constantinescu – “Psihologie pentru oameni obișnuiți”
Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2