România devine, pentru două zile, polul evaluării internaționale a bunurilor

În perioada 6-7 septembrie 2018, la Hotel Intercontinental București, vor avea loc două conferințe care reunesc cele mai mari nume ale profesioniștilor din sfera activității de evaluare din întreaga lume. Astfel, în 6 septembrie ANEVAR va fi gazda Celui de-al 9-lea Congres WAVO (World Association of Valuation Organisations) cu tema Etica în profesia de evaluator, iar în data de 7 septembrie, ANEVAR și IVSC (The International Valuation Standards Council) organizează conferința Evaluarea Afacerii în contextul globalizării.

Luna septembrie reprezintă, pentru ANEVAR și pentru profesie, punctul de referință în materie de evenimente, din acest an: la București vor fi prezenți reprezentanți din top manangementul tuturor organizațiilor mondiale de evaluatori, implicate în educația din domeniul evaluării de business, specialiști în acest tip de evaluare și în elaborarea standardelor de evaluare. Pot spune că în această perioadă, România, prin ANEVAR, va constitui un pol al Evaluării bunurilor”, a declarat Dana Ababei, Președinte ANEVAR.

 „Evaluarea de business rămâne o arie de interes importantă în întreaga lume. Sunt nerăbdător să comunic cu liderii din domeniu pe această temă participând la conferința organizată de ANEVAR împreună cu IVSC la București și mulțumesc ANEVAR pentru că va găzdui această inițiativă importantă pentru profesie”, ne-a transmis keynote speaker-ul din 7 septembrie, CEO al IVSC, Nick Talbot.

 „Cele două aspecte cheie în desfășurarea activității de evaluare, etica și conduita evaluatorului, pot fi uneori mai dificil de analizat în cazul evaluărilor transfrontaliere din orașele globalizate, din cauza diferențelor culturale și regionale, dar rămâne totuși o problemă critică întrucât există veșnica necesitate de a menține și a crește calitatea evaluării prin îmbunătățirea gradului de transparență și a coerenței rezultatelor acesteia”, este mesajul Președintelui executiv al WAVO, Dr. Lim Lan Yuan.

 Detalii despre cele două evenimente sunt disponibile pe pagina web a Asociației: http://site2.anevar.ro/pagini/cel-al-9-lea-congres-wavo-6-septembrie-2018

http://site2.anevar.ro/pagini/conferinta-internationala-evaluare-ivsc-anevar-evaluarea-afacerii-contextul-globalizarii-7

Despre ANEVAR:

Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România are drept scop organizarea, coordonarea şi autorizarea exercitării profesiei de evaluator autorizat în România, reprezentarea şi protejarea intereselor profesionale ale membrilor săi, asigurarea exercitării independente a profesiei de evaluator autorizat cu respectarea deontologiei profesionale şi a unui înalt nivel de calificare profesională, precum şi promovarea standardelor, metodelor şi tehnicilor de evaluare în activitatea evaluatorilor autorizaţi. ANEVAR reprezintă aproximativ 4100 de membri titulari persoane fizice şi peste 540 de companii care deţin calitatea de membri corporativi.

Asociaţia este membru al Consiliului pentru Standarde Internaţionale de Evaluare (IVSC), al Grupului European de Asociaţii de Evaluatori (TEGoVA), al Asociaţiei Mondiale a Organizaţiilor de Evaluatori (WAVO) și, de luna aceasta, și membru al International Ethics Standards Coalition (IESC). Asociația a stabilit relaţii de cooperare şi cu alte organizaţii profesionale de profil din SUA şi Europa.

Despre IVSC:

The International Valuation Standards Council (IVSC) este cea mai cunoscută instituție care elaborează standarde internaționale de evaluare a bunurilor aplicabile în peste 100 de ţări, inclusiv în România.

Despre WAVO:

 World Association of Valuation Organisations (Organizația Mondială a Asociațiilor de Evaluatori) este o organizație compusă din asociații profesionale care reprezintă evaluatori și consultanți imobiliari asociați, angajați în practica privată, afaceri și industrie, sectorul public și educație, precum și anumite grupuri specializate care sunt interesate de profesia de evaluator.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.