Viceprimarul Dan Cristian Popescu demarează proiectul pilot de spălare mecanizată a străzilor din sectorul 2
Peste 230 de autovehicule mutate, două mașini abandonate, ridicate de ADP, 32 de tone de apă folosită, detergent ecologic, zece angajați de la societatea de salubrizare, două cisterne cu apă, două autoperii, polițiști locali pentru dirijarea circulației, au fost folosite de Primăria Sectorului 2 pentru proiectul pilot de spălare mecanizată a străzilor.
La inițiativa viceprimarului Dan Cristian Popescu s-a intervenit pe Şoseaua Mihai Bravu, pe sensul de mers de la Pasajul Obor spre Bulevardul Ferdinand I, fiind primul tronson care a fost eliberat în totalitate de autovehicule, şi apoi spălat (carosabil, rigolă şi trotuar).
De asemenea, pentru prima dată stâlpii rețelelor electrice și cei ai regiilor din București au fost curățați de afișe, eliminându-se astfel aspectul neplăcut al acestora generat de zecile de hârtii care au fost lipite ani de zile.
Acțiunea Primăriei Sectorului 2 a fost generată și de nemulțumirile cetățenilor privind curățenia pe arterele rutiere din sector, existenţa gunoaielor (nisip, praf, depuneri de resturi vegetale ce nu pot fi înlăturate eficient dintre mașinile parcate).
Proiectul va continua și în perioada următoare.
“Cel mai complicat lucru este, însă, ca locutorii, să fie convinși, să-și mute mașinile parcate ilegal. Din păcate, oamenii sunt, în multe cazuri, refractari la schimbare. În context, ne propunem să mutăm mașinile de pe fiecare stradă din sectorul 2, pe rând, pentru a putea spăla mecanizat trotuarele și rigolele. Este normal să trăim într-un mediu curat și să nu parcăm abuziv. Fac un apel la cetățenii sectorului 2 să nu abuzeze de parcarea gratuită pe marile bulevarde și pe străzile din sectorul 2. Nu vrem să mai vedem rulote, mașini comerciale și mașini abandonate pe străzile din acest sector.
Este primul demers, efectiv, realizat de Primăria Sectorului 2 în acest sens, deși de un an și jumătate, Consiliul Local a adoptat hotărârea privind parcarea alternativă. Astfel, o data pe lună, fiecare jumătate de stradă, prin rotație, trebuie să fie liberă pentru a se putea spăla mecanizat. Până acum, nu am putut implementa această hotărâre de Consiliu, din cauza parcării haotice a mașinilor pe aceste artere. Acum, cu ocazia curățeniei de primăvară, am făcut un efort, cu sprijinul poliției locale, și am reușit să convingem cetățenii să-și mute mașinile. Exceptând câteva mașini, multe dintre ele părăsite pe domeniul public de ani de zile, care ne-au îngreunat, puțin, activitatea, am putut curăța, folosind detergent si jeturi de apă, petele de ulei și mizeria de pe domeniul public.
Acest proiect-pilot își propune să le arate cetățenilor din sector cum poate arăta o zonă după spălare și sperăm că, în aceste condiții, vor muta mai repede mașinile la solicitarea noastră. De asemenea, finalul acestui proiect-pilot își propune introducerea unor semne de circulație pe străzile din sector prin intermediul cărora o să li se spună cetățenilor în ce zi a lunii trebuie să fie mutate mașinile de pe o parte sau alta a străzii pentru a putea spăla mecanizat aceste artere”, ne-a precizat viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.