Nicolae Voiculeț, recital, pe 9 martie, la Ateneul Român în „Gala Memoria”

Cânt rugăciuni în memoria celor care au murit pentru România și L-au iubit pe Hristos, din detenția închisorilor regimului trecut!”

“Vă invit să vă alăturați evenimentelor de responsabilizare culturală și socială, a respectului față de istorie, de eroi și martiri, față de identitate și traditii românești, dedicate împlinirii a 30 de ani, ai Fundației Culturale Memoria, al cărei scop principal este editarea publicației “Memoria”, o revistă a gândirii arestate.

Voi susține un recital acompaniat de orgă, pe scena Ateneului Român, azi 9 martie 2020, la “Gala Memoria“, după 30 de ani de la căderea regimului totalitarist din România. Concertul face parte din turneul D.O.R. (Dumnezeu Ocrotește România).

S-au împlinit 75 de ani de la impunerea prin forță, la 6 martie 1945, a primului guvern comunist de la București. Acel regim totalitar, a fost cea mai înfiorătoare formă de ocupație ideologică pe care a cunoscut-o România vreodată. Începând cu acel moment, țara a avut un parcurs de teroare, dictatură, interzicerea credinței și a oricăror forme de gândire și simțire creștină, lichidarea elitelor românești, represiune și întuneric!

Să nu uităm niciodată că acea perioadă a reprezentat o mare ofensă la adresa libertății și demnității umane, iar unele faptele pe care acel sistem totalitar le-a făcut în întreaga lume, au fost dintre cele mai grave crime aduse umanității!

 NICOLAE VOICULEȚ,

Ambasador al Culturii și Turismului Românesc.

Muzician român de renume internațional, artistul Nicolae Voiculeț reprezintă și promovează România în mod constant peste tot în lume, aducând în atenția publicului, folclorul și autenticitatea românească, prin intermediul naiului consacrat.

A urcat pe scenă încă din copilărie și de atunci cântă pe scenele lumii, evidențiind puterea incredibilă a sunetului și autenticității românești. 

A concertat în fața a numeroase personalități mondiale, de la președinți de stat la familii imperiale, dar s-a implicat intens și în campanii umanitare, fiind aliat al celor în suferință, dăruindu-le speranță și credință prin puterea sunetului său.

Artistul expune prin muzică, simțirea unui popor demn, cu o cultură și un folclor impresionant, având misiunea de a păstra și transmite aceste valori, generațiilor următoare. 

Nicolae Voiculeț promovează România, la un nivel înalt de exprimare artistică, devenind astfel Ambasador al Identității Naționale, făcând cunoscută tradiția și cultura românescă, prin concerte, pe toate meridianele lumii, motiv pentru care a primit numeroase decorații și distincții. 

În 2008, cu ocazia Zilei Naționale, Nicolae Voiculeț a fost decorat de către Președintele României cu “Meritul cultural al României în grad de cavaler”, în semn de apreciere pentru întreaga activitate pusă în slujba culturii, dar și pentru că a promovat valorile românești în lume. 

În 2009, artistul a primit la Roma “Premiul internațional pentru întreaga carieră” din partea Academiei Europene pentru Relații Economice și Culturale, care decernează anual premii de excelență personalităților care contribuie la dezvoltarea patrimoniului cultural mondial. 

În 2011, a fost primul artist român care primește Premiu Mondial, “Darul Mărului” din partea U.N.E.S.C.O. pentru “Opera sa de dăruire a unui simbol de speranță, generozitate și unitate în diversitate”. Ambasador Crucea Roșie, în anul 2011, pentru inițierea campaniei umanitare „Dăruiește Speranță”, concertând în spitale pentru copii bolnavi, pentru copii orfani și fără adăpost și pentru sinistrații inundațiilor. 

În 2014, Nicolae Voiculeț a fost desemnat Ambasadorul Turismului Românesc în cadrul Galei din 30 ianuarie 2014, alături de o serie de personalități românești, care se bucură de recunoaștere internațională. 

Este singurul muzician român care a concertat cu naiul, la Crucea Eroilor Neamului din Munții Bucegi, cea mai înaltă cruce din lume (2291m), în cadrul proiectului “România din inima ta”, inițiat de artist pe 14 septembrie 2014, chiar de Ziua Sfintei Cruci, primind cu această ocazie medalia și diploma omagială “Sfinții Martiri Brâncoveni”, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 

La 25 octombrie 2015, de Ziua Armatei Române, primește din partea Ministrului Apărării Naționale, cea mai înaltă decorație oferită pe timp de pace, “Emblema de Onoare a Armatei Române”, pentru implicarea în activități de promovare și susținere prin acțiuni culturale, dar și concerte caritabile pentru soldații răniți în teatrele de operațiuni militare. În 2016 a fost numit Ambasador al județului Gorj și a primit Medalia Consiliului Județean. 

În 2017 primit premiul “45 de ani de istorie” din partea Muzeului Național de Istorie a României.

Pe 8 iulie 2017, a primit Drapelul României, din partea “Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul”, în semn de apreciere și respect. 

Nicolae Voiculeț este unul dintre demnii apărători și continuatori ai valorilor autentice, care își are originea în simțirea neamului românesc, fiind un mare artist, care acordă noi dimensiuni muzicii.

În mâna lui, naiul românesc se roagă la Dumnezeu pentru oameni, dobândind sonorități sacre, clasice și universale. 

Prin transformarea naiului în sunete de speranță, iau naștere infinite mijloace de expresie, care îi îngăduie să traducă muzical, o serie nesfârșită de sentimente. 

Muzica îi este rugăciune, iar sunetul, România!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.