Luna octombrie a marcat două evenimente importante în cadrul proiectului 40Ready, Interreg Europe

În zilele de 12 și 13 octombrie 2021, la București, în cadrul proiectului “Întărirea capacității IMM-urilor de a se adapta la Revoluția Industrială 4.0”, au avut loc două evenimente foarte importante: Workshopul interreginal 40Ready și participarea la Expo- Conferința organizată de Factory 4.0

Proiectul are un obiectiv principal și anume, pregătirea IMM-urilor pentru Revoluția Industrială 4.0 și obiective secundare care constau în adaptarea la provocările pe care le aduce Revoluția Industrială 4.0 pentru antreprenorii, managerii, angajații IMM-ului și îmbunătățirea instrumentelor de politici publice care susțin IMM-urile în transformarea lor tehnologică, organizațională și culturală.

Proiectul este o punte de colaborare, o platformă pentru schimb de experiență și învățare comună între 8 parteneri din 7 țări. Aceste țări sunt: Italia, Belgia, Finlanda, Polonia, Spania, Lituania și, nu în ultimul rând, România.

Partener în cadrul acestui proiect, OIR POSDRU Regiunea București-Ilfov a fost gazda celui de-al doilea workshop interregional, organizat în format hibrid, în sală și online, în data de 12 octombrie 2021. Agenda evenimentului a avut ca temă principală activitățile realizate de către parteneri în cadrul proiectului și anume, “Planul regional de acțiune pentru îmbunătățirea politicilor publice”.

Toți partenerii au prezentat cea de-a doua versiune a planului de acțiune pentru a evalua fezabilitatea propunerilor de îmbunătățire a politicilor publice și pentru a face eventuale ajustări. De asemenea, în cadrul evenimentului, au fost organizate ateliere de lucru interactive și participative. La finalul acestui workshop, participanții au vizitat Campusul Politehnicii București, respectiv laboratoarele: Automotive Green Technologies Lab, Human-Computer Dialogue Systems and Speech and Audio Forensics Lab, AI Multimedia Lab, Flight Testing and Experimental Models Lab și Complex Information Systems LabAceastă experiență a fost una impresionantă atât din punct de vedere al tehnologiilor prezentate, cât și din punct de vedere al profesionalismului echipei numeroase care a însoțit invitații și a prezentat fiecare laborator în parte.

A doua zi, în data de 13 octombrie 2021, proiectul 40Ready a avut alocat un panel, intitulat „Evaluarea competențelor digitale: schimb interregional în I4.0”, în cadrul Expo-Conferinței Factory4.0, cu tema digitalizării, organizate de către Marius Hărătău (Factory 4.0), stakeholder al proiectului 40Ready.

Participanții la acest panel au fost: Lorenzo Sabatini -Head of R&D Project Area, Coordination Pole For Nanotechnologies, Pietro Collini – Innovation Assistant Project Manager la RESOLVO S.R.L., Jessica Miclotte – Project Manager la Digital Agency of Wallonia, Besnik Mehmeti-Project Manager la PRATO Local Council, Povilas Bacevicius – Area Analyst la Lithuanian  Innovation Center Industry 4.0, Ștefan Grigore – Partener Omega Trust și Fondator al Clusterului IT Smart Alliance, Barbara Szafir – Deputy Director al Regional Development Department la Marshal’S Office of the Silesian Voivodeship.

Panelul a fost deschis printr-o scurtă introducere făcută de Pietro Collini referitoare la proiectul 40Ready și la obiectivele Interreg Europe. Discuția s-a centrat pe următoarele două întrebări:

– Care este rolul factorului uman în transformarea digitală?

– Ce abilități cheie sunt necesare pentru a conduce transformarea digitală?

Intervențiile participanților au fost apreciate, în mod deosebit, de public și de către organizatorii Expo-conferinței Factory 4.0.

Concluzionând, cele două evenimente – Workshopul interregional din 12 octombrie și participarea la expo-conferința Factory 4.0 din 13 octombrie – au promovat activitățile derulate în cadrul proiectului 40Ready, au facilitat diseminarea rezultatelor obținute, au conferit un plus de vizibilitate și au înlesnit colaborarea participativă între parteneri și stakeholderi.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.