Tarifele la polițele RCA se scumpesc cu peste 20%!

În acest an, s-a ajuns ca un șofer cu o mașină puternică, să aibă un tarif de referință care să depășească suma de 4.000 de lei pe an, iar pentru o mașină cu capacitatea cilindrică mică tariful să fie de peste 800 de lei pe an. 

An de an tarifele RCA se majorează și asta produce dureri de cap șoferilor. Aceștia trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare, mai ales dacă au și daune din vina lor. Aceste tarife de referință stabilite nu sunt obligatorii, pe baza lor se calculează alte tarife ținându-se cont de daunele reale, care s-au produs în ultimii 5 ani, de clasa Bonus-Malus. Potrivit Autorității de Supraveghere Financiară ce reglementează și piața asigurărilor, creșterea mare a tarifelor de referință a fost motivată prin:

-Falimentul companiei de asigurări City Insurance, care avea un număr foarte mare de clienți și tarife mici, sub 30%

-Prețurile mari la piese auto de schimb, tariful la reparații auto la anumite mașini cu tehnologii avansate. -Creșterea numărului de accidente din mai multe cauze – depășirea vitezei (ce duce la cele mai multe accidente mortale), conducere distrasă, consumul de alcool, de droguri și altele.

Statisticile arată că șoferii tineri și mai ales bărbații produc cele mai multe accidente, cu daune materiale, dar și cu vătămări corporale. Tarifele la polițele RCA variază în funcție de o serie de factori, precum:

  • Categoriile de vârstă
  • Capacitatea cilindrică a mașinii.

Cel mai important factor în determinarea tarifelor de referință RCA este cel pentru daune mari. Deși aceste daune mari sunt mai rare, ele reprezintă o valoare substanțială din totalul daunelor. Polițele de asigurare sunt stabilite pe categorii de vârstă și au tarife diferite.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.