Totul despre programele Family Start și Student Invest!

Se dau bani de la stat pentru nuntă, mașină, chirie, sănătate: ce trebuie să știi despre programele Family Start și Student Invest. Se va modifica și plafonul de venituri ce permite participarea în program de la salarii nete lunare cumulate de până la 7.500 de lei la venituri nete lunare pe membru de familie de până la 6.000 de lei.

Vești bune pentru persoanele care urmează să se căsătorească, „darul de nuntă” de la Guvern se dublează. Pot beneficia de bani din partea statului. Iată ce condiții trebuie să întrunească. Family Start și Student Invest sunt două programe prin care poți profita de credite garantate de stat. Banii pot fi folosiți într-o varietate semnificativă de scenarii, precum nuntă, mașini, studii, chirie, spitalizare și nu numai.

Programele Family Start și Student Invest, prin care cei interesați pot beneficia de credite garantate de stat de până la 75.000 de până la 50.000 de lei, în funcție de program, pentru a acoperi cheltuieli legate, printre altele, de nuntă, de nașteri (spitalizarea), a celor cu creșa, grădinița, școala celor mici, de achiziționarea unei mașini sau cele legate de studii ori chirie, vor fi modificate, potrivit unui proiect de ordonanță pus marți în dezbatere publică. Modificările vizează creșterea numărului de beneficiari, introducerea unor noi cheltuieli eligibile, dar și majorarea valorii contractelor de creditare.

Se va modifica plafonul de venituri ce permite participarea în program de la salarii nete lunare cumulate de până la 7.500 de lei la venituri nete lunare pe membru de familie de până la 6.000 de lei, conform avocatnet.ro. În cazul familiilor monoparentale, venitul net lunar trebuie să nu depășească 7500 de lei. Nu în ultimul rând, suma maximă pe care o poți obține pe viitor prin această inițiativă va fi de 150.000 de lei, de la 75.000 de lei în prezent.

În ceea ce privește utilizarea banilor, lista va fi extinsă pentru a include și mașini second-hand, nu mai vechi de cinci ani, soluții energetice sustenabile (panouri fotovoltaice, panouri solare, instalații eoliene etc.) sau de aparate electrocasnice ori aparatură electronică (maximum 10.000 de lei fiecare).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.