Andrei Baciu, numit președinte al CNAS

Fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a fost numit preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Decizia premierului Marcel Cuolacu a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Premierul Marcel Ciolacu a decis eliberarea din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii a lui Andrei Baciu şi numirea lui ca preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

”Articol unic. — (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Romică-Andrei Baciu se numeşte în funcţia de membru al consiliului de administraţie şi de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, este decizia publicată în Monitorul Oficial.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, în 3 august, ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, să gândească ”schimbări profunde” la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

”Vă solicit să începem săm facem schimbări profunde şi la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate”, i-a cerut atunci Marcel Ciolacu lui Alexandru Rafila.

Premierul crede că ”este nevoie de o structură nouă şi, mai ales, de un nou mod de lucru bazat pe eficienţă şi responsabilitate faţă de banii contribuabililor”.

Anunțul privind numirea sa la șefia CNAS a fost făcut chiar de către Baciu, pe Facebook. El a mulțumit liberalilor și lui Nicolae Ciucă pentru sprijin și a afirmat că este „ încrezător că voi putea face lucruri bune pentru pacienții din România”.

„După mai bine de 3 ani și jumătate în inima Ministerului Sănătății ca secretar de stat și o implicare de un an și jumătate în conducerea CNCAV, am ales să pășesc pe un nou drum.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.