Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, mesaj tranșant: Creditele de consum sunt pentru oamenii cu veniturile cele mai mici și acești consumatori trebuie să fie protejați!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat în privința creditelor de consum, în cadrul unei intervenții tranșante în plenul PE de la Strasbourg, că acestea sunt pentru oamenii cu veniturile cele mai mici și respectivii consumatori trebuie să fie protejați de inducerea în eroare de către furnizorii de credite.

“Creditele de consum nu sunt pentru cei bogați. Creditele de consum sunt pentru oamenii care au nevoie, așa cum spune și numele creditului, de sume mici, pentru consum. Ei trebuie protejați și mă surprinde că au fost colegi aici care au spus că nu este nevoie ca acești oameni să fie protejați”, a punctat eurodeputatul Grapini.

În context,  Maria Grapini a avertizat în privința capcanelor generate de publicitatea falsă, neadevărată, care îi atrage, în special pe cei cu venituri mici, care au nevoie să împrumute o sumă de bani. Există numeroase situații, a mai spus europarlamentarul PUSL, în care cetățenii observă că, în timpul derularării contractului, li se schimbă unilateral condițiile de creditare.

„Ne confruntăm chiar acum când vorbim cu aceste lucruri. Nu sunt, din păcate, contracte care să meargă până la capăt cu aceleași condiții. Pe de altă parte, trebuie să extindem domeniul de aplicare, așa cum s-a spus, conform principiului “cumpără acum, plătește mai târziu!” și cetățenii de bună-credință riscă, astfel, să intre în insolvență”, a mai spus Maria Grapini.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul umanist a susținut că existența acestor discriminări este, până la urmă, un lucru foarte grav care îi afectează pe cei care iau credite de consum.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.