Cristian Ghinea (USR) și-a lansat cartea „Cine a făcut România: Răscrucile noastre”: Avantajul forţei de muncă ieftine se va epuiza în curând!

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, a declarat miercuri că România este un motor industrial al Europei, dar că avantajul forţei de muncă ieftine se va epuiza în curând şi că, pentru a continua modernizarea României, sunt necesare o serie de decizii.

În acest sens, Ghinea a declarat că trebuie făcută „curăţenie în companiile de stat”, că este necesară o mai bună protecţie a mediului, dar şi că trebuie limitată „influenţa serviciilor secrete” în politică, în afaceri şi în presă.

Cristian Ghinea şi-a lansat miercuri, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, cartea „Cine a făcut România: Răscrucile noastre”, care face referire la istoria recentă a României, dar cuprinde şi episoade din perioada petrecută de USR la guvernare.

El a menţionat că trebuie găsită o soluţie pentru a limita „influenţa serviciilor secrete în politică, în afaceri şi în presă”, subliniind că nicio ţară „nu s-a dezvoltat până la capăt, fiind condusă de metode securiste”.

Totodată, liderul USR, Cătălin Drulă, a remarcat în carte o reflexie asupra patriotismului, care nu constă în „gesturi goale şi paradă de simboluri”, ci în acţiuni care să construiască o societate mai bună. El a menţionat că Ghinea abordează şi subiectul „deep state”, evidenţiind convingerea eronată a unora că „trebuie să existe undeva un establishment”, „o mână forte”. În opinia lui Drulă, o astfel de convingere este o „prostie” şi opreşte parcursul de modernizare a României.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.