Reuniune a ministrului Energiei, Sebastian-Ioan Burduja, cu E.S. Sultan Mohamed Majed Al Ali, ambasador al Emiratelor Arabe Unite în România

Astăzi, Sebastian – Ioan Burduja, ministrul energiei, a avut o reuniune cu E.S. Sultan Mohamed Majed Al Ali, ambasador al Emiratelor Arabe Unite în România și compania TAQA.

Discuțiile s-au axat pe proiecte de interes pentru cele două părți, precum realizarea Interconectorului de Înaltă Tensiune în Curent Continuu (HVDC) 5000 MW de pe teritoriul României, pe coridorul magistralei de gaz BRUA și a viitoarei magistrale Tuzla-Podișor.

Interconectorul de Înaltă Tensiune în Curent Continuu reprezintă un proiect deosebit de important pentru țara noastră, care va putea asigura preluarea energiei verzi din zona Dobrogea și transportul acesteia către vestul României și state membre din Uniunea Europeană.

Ministrul energiei a subliniat buna colaborare între părți, disponibilitatea de a dezvolta relațiile existente și de a identifica noi posibilități de cooperare în domeniul energiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.