Mii de proiecte în domeniul sănătății, finanțate prin PNRR, derulate, în prezent, în România!

Un număr de 3.500 de proiecte în domeniul sănătăţii, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), sunt în derulare în prezent în România, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Precizările au fost făcute, vineri seara, în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Biroului OMS România, pentru a marca doi ani de implementare a proiectelor majore din sistemul de sănătate. Cele 3.500 de proiecte totalizează 11 miliarde de lei.

„În momentul de faţă avem în România, pe sănătate, 3.500 de proiecte în derulare, proiecte de investiţii majore care vor schimba în scurt timp – în unul, doi, trei ani – faţa sistemului de sănătate din România. Şi nu avem doar cabinete de medici de familie, avem şi centre comunitare integrate, avem ambulatorii de specialitate, avem secţii de neonatologie şi, poate, ceea ce este cel mai spectaculos şi mai semnificativ pentru public, sunt multe spitale care au început să se construiască în România. În plus, reforma sistemului de sănătate este un proces la care lucrăm împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, a arătat Rafila, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute în debutul evenimentului.

El a subliniat importanţa parteneriatelor între profesioniştii din sănătate, din Ministerul Sănătăţii şi din spitalele din România, presă şi organizaţii nonguvernamentale.

„Am lucrat foarte bine cu toţi, chiar dacă uneori ne-au criticat. Este un lucru bun, am învăţat din această critică. Important este să fie constructivă, să existe un gând bun în spate, pentru că lucrăm pentru binele acestei ţări şi pentru cetăţeni”, a spus ministrul.

Carmen Orban, consilier de stat al premierului Marcel Ciolacu, a declarat că ultimii doi ani au reprezentat „un prilej unic” de dezvoltare a investiţiilor în sistemul sanitar.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.