Eugen Tomac taxează ipocrizia Partidului Comasat Român pe tema aderării la Schengen și a majorării salariului minim. Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, îi dă dreptate liderului PMP!

Alegerile europarlamentare, care vor avea loc pe data de 9 iunie, reprezintă pentru milioanele de români șansa mult-așteptată de a trimite în Parlamentul European, de la Bruxelles și Strasbourg, 33 de români care vor trebui să apere drepturile românilor, interesele României, dar și  să contribuie la creșterea prestigiului Uniunii Europene în lume.

Liderul PMP, Eugen Tomac, candidat pe listele Alianței Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) la alegerile pentru PE, a demonstrat, în primul său mandat de eurodeputat, că atunci când vrei, te poți lupta, cu demnitate și responsabilitate, pentru țara care te-a trimis să îi reprezinți interesele la Bruxelles și Strasbourg.

Bilanțul este elocvent. Peste 250 de discursuri în plen pe subiecte cruciale pentru români, un număr de 105 de rezoluții relevante pentru România și Europa, peste 100 de interpelări adresate Comisiei Europene, 19 misiuni internaționale și vizite de lucru, peste 250 de evenimente în dialog cu românii, peste 1000 de scrisori oficiale instituțiilor europene și nu în ultimul rând peste 100 de explicații ale voturilor în plenul PE.

Implicarea eurodeputatului PMP pe tema aderării României la Spațiul Schengen este, de asemenea, grăitoare. „Invocarea absurdă a problemelor legate de migrație nu are nicio legătură cu România. Această retorică trebuie să înceteze”, a punctat Eugen Tomac, de nenumărate ori, de la tribuna PE.

De altfel, chiar miercuri, Eugen Tomac a prezentat opiniei publice o scrisoare de răspuns primită de la  comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, prin care acesta spune răspicat că ţara noastră dispune de un mecanism de supraveghere a frontierelor performant.

Cu alte cuvinte, susține liderul PMP, se recunoaște că România protejează frontierele externe ale UE în timp ce noi înșine suntem ținuți, abuziv, în afara spațiului Schengen.

„Deschiderea frontierelor aeriene şi maritime nu este un succes, așa cum îl prezintă stânga comasată. Să le spună marele PNL, anexa prezentă a PSD, românilor care stau ore în șir la cozile din vămi ce grandioasă victorie au obținut ei.  Atunci când au avut cu adevărat șansa să reacționeze, să apere dreptul a peste 20 de milioane de români, au tăcut. Iar astăzi îi mint pe români cu victorii false!”, a punctat candidatul PMP pe listele Alianței Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) la alegerile europarlamentare.

Mai mult, Tomac a susținut că procesul pe care l-a inițiat împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiție a Uniunii Europene reprezintă singura şansă pentru a face dreptate românilor şi pentru a ne asigura că Austria va plăti scump pentru abuzul comis.

În altă ordine de idei, liderul PMP denunță ipocrizia partidului comasat (PSDPNL) în privința majorării salariului minim.

În opinia liderului PMP, România este obligată să transpună în legislația națională Directiva salariilor minime până la 15 noiembrie 2024, o inițiativă pe care, personal, a promovat-o activ în Parlamentul European.

“Dacă aplicăm formulele directivei, ar trebui să avem în România un salariu minim brut de cel puțin 4000 lei, mai mare decât salariul minim brut actual de 3300 lei și decât promisiunile electorale ale actualei guvernări (3700 lei brut).

Ce propune astăzi premierul este, evident, praf în ochii românilor înainte de alegeri. Populism de campanie tipic PSDPNL.

Poate Partidul Comasat Român are nevoie să i se reamintească faptul că rata sărăciei în muncă este semnificativ mai mare în România decât în alte state membre (14,5% față de 8,5% în UE în 2022)”, a conchis Eugen Tomac.

Comandat de PMP- Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forta Dreptei. Executat de SC Apostrof Media SRL. CUI mandatar financiar coordonator: 41240004

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.