Eurodeputatul Maria Grapini, despre importanța votului din 9 iunie, la alegerile pentru PE: Este esențial ca românii să aleagă patrioți, profesioniști cu experiență care să aibă credibilitate și autoritate profesională!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a reiterat importanța votului din 9 iunie, la alegerile europarlamentare. Eurodeputatul Grapini consideră că este esențial ca românii să aleagă patrioți, profesioniști cu experiență care să aibă credibilitate, autoritate profesională și activitate în Parlamentul European și care să cunoască mecanismele prin care pot reprezenta și prioritiza interesele României în fața organismelor europene de la Bruxelles.

“Să ne lămurim că nu e suficient să faci zgomot în țară, să vii să participi, să spui că faci. Dar în activitatea legislativă, pentru că aceea este activitatea de bază, trebuie să îți asumi să ai tu rapoarte, să negociezi tu acea directivă sau acel regulament care va urma să se voteze și să fii negociatorul instituțional, adică să reprezinți Parlamentul și să negociezi cu Consiliul și Comisia. Eu, în cele două mandate, spun eu că m-am achitat de datorie, pentru că aceasta este datoria noastră. Și da, sunt în top 20 din cei 705 de europarlamentari, câți am fost și sunt pe locul I între cei 33 de eurodeputați români. Am 76 de rapoarte, cele mai multe dintre aleșii români. Sigur că și intervențiile în plenară sunt foarte importante, dar ca să ai multe intervenții trebuie să ai credibilitate și să ai autoritate profesională să-ți dea acel timp de vorbire!”, a precizat Maria Grapini.

Potrivit europarlamentarului, când vorbești, în plenul PE de la Bruxelles și Strasbourg sau în comisii, poți să aduci amprenta națională, să depui un amendament important în comisia de bază și, totodată, poți să convingi în Parlament prin argumentele pe care le aduci.

“Trebuie să se știe că există de 33 eurodeputați care reprezintă România. Suntem a șasea țară ca mărime, cu o putere de de influență în sensul bun al cuvântului, în reglementarea europeană. Dacă ne gândim la politica agricolă comună, dacă ne gândim la coeziune, că s-au cheltuit prost în mandatul domnului Juncker, când era președintele Comisiei, aproape 750 de miliarde de euro, care erau dedicate investițiilor. Fondul era cunoscut drept fond strategic de investiții, dar România nu a luat decât 4 milioane de euro din 750 de miliarde. Toți banii aceștia s-au concentrat în cele cinci țări mari. De ce? Pentru că s-a pus criteriu “primul venit, primul servit”. România neavând capacitatea administrativă, n-a putut să atragă acești bani”, a mai spus, într-o intervenție televizată la Euronews, Maria Grapini, care va candida pe 9 iunie, pentru un nou mandat în Parlamentul European, pe listele Alianței PSD-PNL.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.