4 lucruri pe care ar trebui să le cunoști atunci când îți promovezi afacerea online

Cu siguranță ai observat că promovarea online este o necesitate dacă dorești să menții vizibilitatea și să atragi mai mulți clienți. Ești antreprenor la început de drum, persoană fizică sau ai o firmă și dorești să optimizezi strategia de marketing digital? Trebuie să știi că sunt câteva aspecte foarte importante pe care trebuie să le ai în vedere ce-ți vor asigura succesul. În continuare, ne-am propus să-ți prezentăm patru lucruri care te ajută să creezi strategii eficiente și să ajungi pe primele poziții în căutări.

Cum îmbunătățești vizibilitatea în motoarele de căutare?

Potrivit statisticilor, cei mai mulți dintre utilizatori Google nu trec niciodată de prima pagină a rezultatelor afișate. Safari Digital, arată că doar 0.83% dintre internauți ajung la pagina a doua. Luând în calcul acest studiu, putem sublinia importanța de a apărea cât mai sus în rezultatele organice. Pentru a fii pe prima pagina în Google ai nevoie de SEO.

Optimizarea SEO presupune analiză minuțioasă a datelor și cuvintelor cheie, să fii la curent cu cele mai noi modificări de altgormini – și trebuie să precizăm că acestea sunt dese – și să creezi strategii de link building. Practic, optimizarea pentru motoarele de căutare (pentru Google, mai exact pentru că deține 70% dintre căutările online din întreaga lume, însă în România procentul este chiar mai mare) înseamnă cercetarea, identificarea și utilizarea cuvintelor cheie relevante pentru afacerea ta, îmbunătățirea conținutului și a structurii site-ului, crearea de conținut valoros pentru utilizatori și, bineînțeles, extinderea rețelei de backlinkuri.

Mulți neglijează optimizarea tehnică a site-ului, adică elementele ce vizează viteza de încărcare, compatibilitatea cu dispozitivele mobile și elementele legate de securitatea. Trebuie să știi că Google clasează pe poziții mai bune site-urile care asigură experiențe plăcute vizitatorilor ( se încarcă ușor, sunt intuitive, pot fi accesate de pe desktop și dispozitive mobile), deci este important să cunoști și să aplici tehnicile de optimizare on page.

De ce să investești în conținut de calitate?

Odată ce pui la punct detaliile de optimizare on page și ai un site care funcționează impecabil, trebuie să te concentrezi pe conținut. Crearea de articole (de prezentare, informative, comunicate de presă, descrieri de produse/ servicii, pentru blog) ajută utilizatorul să descopere informații relevante despre afacerea, totodată ajută site-ul să se claseze mai bine. Conținutul bine realizat oferă valoare publicului țintă, prin acesta îți consolidezi autoritatea în domeniul de activitate și ajungi la persoane interesate de serviciile sau produsele pe care le oferi.

Un lucru important legat de articole, ține de optimizarea SEO a conținutului. Procesul implică utilizarea cuvintelor cheie relevante și realizarea unor structuri logice, care să facă informațiile ușor de înțeles pentru utilizatori.

Ce este link building-ul și de ce contează?

Nu există SEO fără link building, sistemul de clasare bazat pe link building a fost lansat în anii ‘90, de atunci a evoluat și se modifică constant, însă ideea principală rămâne aceeași: mai multe link-uri înseamnă o clasare mai bună. În această etapă trebuie să obții linkuri externe către site-ul tău de la alte site-uri. Acestea oferă autoritate afacerii pentru că sunt văzute de motoarele de căutare ca fiind voturi de încredere. Rețeaua de link-uri externă îmbunătățește considerabil clasarea platformei tale în rezultatele organice.

Trebuie să știi că pentru a construi o strategie eficientă de link building, este bine să te concentrezi pe obținerea de linkuri de la site-uri de calitate, care au o autoritate mare în domeniul lor. Multe linkuri pot fi câștigate natural – asta dacă ai conținut interesant postat pe blog sau alte pagini interne – care este preluat de alte site-uri. Dar pentru a obține link-uri externe valoroase, colaborează cu influenceri, cu ziare, reviste online sau alte site-uri de nișă pentru a publica articole care includ link-uri către paginile tale.

Informează-te care sunt practicile de link building agreate de Google și care sunt cele penalizate. Evită tehnicile de link building îndoielnice pentru că pot duce la penalizări din partea Google.

Cum îți măsori eficiența campaniilor de marketing online?

Este important să urmărești constant strategia de optimizare, pentru că o poți modifica pe parcurs în funcție de rezultate. Fără o monitorizare atentă este dificil să îți dai seama ce funcționează și ce nu. Poți folosi Google Analytic, acest instrument îți permite să urmărești comportamentul utilizatorilor care accesează site-ul tău. Cu Analytic vezi diferite informații – de unde provin vizitatorii, ce pagini accesează cel mai des sau ce se așteaptă să descopere – , iar în funcție de rapoarte poți adapta strategia de optimizare.

Un alt indicator ce trebuie urmărit este rata de conversie, adică procentul de vizitatori care efectuează o acțiune dorită – achiziție, completarea formularului de contact, programare, etc. Rată de conversie variază de la un sector de activitate la altul, însă un procent de 2-5% este considerat satisfăcător.

Să fii prezent pe prima pagină de căutare a motorului Google înseamnă să cunoști și să înțelegi strategiile SEO și detaliile legate de marketing digital. Ține cont de toate aspectele dacă îți dorești să aduci afacerea la potențial maxim în mediul online. Fii informat, algoritmii de clasare sunt în continuă schimbare, ceea ce înseamnă că și tu trebuie să cunoști noile practici pentru a-ți păstra poziția.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.