Nicolae Ciucă, despre lansarea cărții „Un ostaş în slujba ţării”

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a vorbit despre cartea sa, „Un ostaş în slujba ţării”, care, deşi încă nu a fost lansată, a fost intens promovată în ultima lună, în special pe panouri stradale.

Liderul PNL chiar a prezentat un scurt fragment din cartea sa, în care îşi prezintă începuturile carierei şi apreciază că „am fost un militar norocos”. Ciucă dezvăluie totuşi că nu a avut un parcurs facil şi că a făcut parte din unul dintre cele mai importante batalioane ale Armatei Române.

Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ din Craiova avea la data aceea o tradiție de o sută douăzeci de ani. La înființare, în anii ce au urmat Războiului de Independență, se numise Regimentul 26 Dorobanți. Batalionul 26 Infanterie a participat la numeroase misiuni din afara granițelor țării. A avut victimele sale, soldați care și-au pierdut viața în misiune.

A fost prima unitate a Armatei Române care a participat la un exercițiu multinațional, sub comanda NATO. În rândurile sale există militari care au participat la mai multe misiuni, adevărați veterani ai teatrelor de operațiuni. În prezent, Scorpionii Roșii fac, împreună cu militarii polonezi, parte din Brigada Multinațională Sud-Est, o parte din forța cu care NATO asigură securitatea frontierei sale răsăritene. Nu greșesc dacă spun că este cea mai titrată unitate, tip batalion, din Armata Română”, se arată în fragmentul din cartea „În slujba țării”, prezentat în exclusivitate de Nicolae Ciucă la Antena 3.

În aceeaşi emisiune, liderul PNL a prezentat şi o fotografie care îl înfăţişează în echipament militar, pe care a şi explicat-o.

„Este o misiune din Afganistan, în munții din provincia Zabul. Batalionul a executat prima misiune la distanță mare de locul de campare în munții din provincia Zabul, acolo unde batalionul urma peste câțiva ani… Vă dați seama, eu vorbesc de 2002, în 2006-2007 batalionul era redislocat în provincia Zabul și acolo și-a îndeplinit misiunea până la final”, a explicat Nicolae Ciucă.

Ciucă a precizat că data exactă la care se va lansa cartea va fi anunțată la începutul lunii septembrie. „Foarte curând vom face anunțul în mod oficial, cu transparență. Am văzut de asemenea și discuțiile legate de tot ceea ce a însemnat panotajul”, a mai spus preşedintele liberalilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.