Boala Alzheimer va putea fi depistată în stadii incipiente!

Boala Alzheimer va putea fi depistată în stadii incipiente, cu până la 15 ani înainte de apariția simptomelor, printr-un test de sânge revoluționar.

Testul pentru depistarea timpurie a bolii Alzheimer este considerat mai puțin invaziv și mai rentabil decât metodele actuale, susțin oamenii de știință, citați de presa britanică.

Noul test, care a fost descoperit de cercetătorii Universității de Medicină din Boston (SUA), poate fi considerat revoluționar întrucât ajută la depistarea bolii cu până la 15 ani înainte de apariția simptomelor! ”În boala Alzheimer, deoarece funcțiile cognitive se deteriorează lent, pacienții sunt diagnosticați în prezent într-un stadiu avansat al afecțiunii”, spun cercetătorii.
Oamenii de știință spun că principala cauză a eșecului tratamentelor multiple în studii clinice este chiar imposibilitatea de a depista boala într-un stadiu incipient. „Descoperirea noastră este importantă (…) pentru prevenirea sau intervenția timpurie cu scopul de a opri progresia bolii”, subliniază prof. Ivana Delalle, de Universitatea de Medicină din Boston.

Testul descoperit se bazează pe măsurarea nivelurilor unei proteine ​​din sânge. Mai precis, se măsoară nivelurile de proteine din sânge care sunt caracteristice bolii Alzheimer, dar și cele de neurodegenerare din creier.

Tot datorită noului test, s-ar putea anticipa dacă boala Alzheimer va duce la demență, mai spun cercetătorii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.