Eurodeputatul Maria Grapini, despre alegerile din Republica Moldova: Sper ca referendumul să fie validat și că Moldova va urma, alături de România, parcursul european!

În calitate de prim-vicepreședinte al delegației UE-Republica Moldova,  eurodeputatul Maria Grapini și-a exprimat opinia referitoare la alegerile recente din Republica Moldova. Europarlamentarul Grapini a menționat că, după ce a analizat diverse reacții legate de scrutin, speră ca referendumul să fie validat și că Moldova va urma alături de România parcursul european.

Maria Grapini consideră că susținătorii Rusiei se bucură prematur de rezultatele alegerilor, precizând, totodată, că este dezamăgitor că peste jumătate de milion de moldoveni au ales calea către Rusia.

Eurodeputatul a mai spus că, din perspectiva istorică, această decizie nu a fost una favorabilă în trecut. Cu toate acestea, Maria Grapini crede că Republica Moldova poate fi salvată de la a urma o direcție greșită, dacă cei care nu au votat pentru Europa vor fi convinși, prin fapte, că desprinderea de influența Rusiei este benefică pentru ei și pentru viitoarele generații.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul Grapini subliniază că este responsabilitatea guvernului și a președintelui Republicii Moldova să convingă cetățenii că libertatea este cea mai valoroasă alegere.

De menționat că la începutul acestei luni, Maria Grapini a cerut, în plenul PE de la Strasbourg, sprijin pentru Moldova, din partea instituțiilor europene, dar a făcut, totodată, și un apel la cetățenii Republicii Moldova de a ieși la vot, pentru susținerea drumului proeuropean al acestei țări.

“Nimeni nu poate să gândească că Republica Moldova nu are nevoie de sprijin. Este un an special pentru această țară – referendum și alegeri – și, deși doamna comisar a vorbit despre o anumită sumă pentru sprijinirea acestei țări, eu cred că trebuie mai mulți bani. Cunosc foarte bine Republica Moldova, sunt în delegația UE pentru această țară, de trei mandate. Știu foarte bine, așadar, situația din această țară. Au nevoie de funcționari care să-i sprijine și să facă training cu funcționarii din instituțiile statului moldovean”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini, în prezența vicepreședintelui Comisiei Europene, Vera Jourova, comisar european pentru Valori și Transparență.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.