Ridzi află joi dacă iese din închisoare

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, află dacă pedeapsa îi va fi întreruptă din cauza problemelor de sănătate, informează România TV. Ridzi a fost condamnată la 5 ani de închisoare la începutul acestui an pentru abuz în serviciu.

Monica Iacob Ridzi a cerut întreruperea executării pedepsei de 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Recent, fostul ministru al Tineretului și Sportului a fost transferat de la Secția exterioară a Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, din cauza problemelor sale de sănătate și la cererea medicilor.

Cererea Monicăi Iacob Ridzi a fost înregistrată la Tribunalul Ilfov în data de 26 martie 2015 şi a ajuns în faţa instanţei, la un prim termen, pe 30 martie. Atunci Tribunalul Ilfov a dispus efectuarea unei expertize medico-legale în cazul Monicăi Iacob-Ridzi, prin care să se constate dacă aceasta suferă de o boală care nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor și care face imposibilă executarea imediată a pedepsei.

„Dispune emiterea unei adrese la INML în vederea efectuării expertizei medico-legale şi la Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava în vederea prezentării condamnatei împreună cu actele medicale pe care le deţine la sediul INML”, a decis, luni, Tribunalul Ilfov.

De asemenea, prin expertiză, trebuie să se stabilească și dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății.

„În baza art. 593 al. 1 Cod procedură penală constată că Tribunalul Ilfov este instanța competentă să soluționeze cererea de întrerupere executare pedeapsă formulată de petenta condamnată Iacob Ridzi Monica Maria. În baza art. 592 al. 2 Cod procedura penală rap. la art. 591 al 2 Cod procedură penală și art. 589 al. 1 lit. a) Cod procedură penală dispune efectuarea expertizei medico-legale prin care să se constate dacă petenta condamnată suferă de o boală care nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor și care face imposibilă executarea imediată a pedepsei și dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății”, se arată în minuta judecătorilor.

Instanța a dispus emiterea unei adrese la INML în vederea efectuării expertizei medico-legale și la Penitenciarul Spital București Jilava în vederea prezentării condamnatei împreună cu actele medicale pe care le deține la sediul Institutului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.