Vulcan ar putea reangaja peste 600 de persoane
Vulcan ar putea reangaja peste 600 de persoane, pentru a ajunge la 1.200 de salariați, cifra minimă de care compania are nevoie pentru a utiliza în mod eficient spațiul disponibil, a declarat, miercuri, directorul general executiv al companiei, Remus Vulpescu, la o conferință de prezentare a noului utilaj petrolier românesc care urmează să fie vândut în zona Golfului Persic sub denumirea comercială „Elefantul arab”.
„Acum avem o cifră de afaceri pentru anul acesta de 25 de milioane de lei, care în mod sigur nu va produce pierderi operaționale. Va fi un an, chiar dacă suntem în insolvență, în care Vulcan va avea profit operațional. Este punctul de plecare. Trebuie doar să reprimim forța de muncă. Utilajele sunt bine conservate. Halele sunt tot aici. Este cel mai ieftin mod de a ne dezvolta. Este suficient să reangajăm specialiștii care fuseseră concediați…Noi am reangajat în ultimul an peste 50 de foști salariați disponibilizați. Planul meu, care este impus de realitățile măsurabile din Vulcanul de astăzi, este ca în cel mult un an să revenim la 1.200 de angajați pentru că este cifra minimă de care avem nevoie ca să utilizăm eficient ce avem aici. Avem 25 de hectare de platformă industrială”, a afirmat Remus Vulpescu, informează Agerpres.
În acest moment, Vulcan are 560 de angajați, față de 14.000 de salariați în urmă cu 30 de ani. Vulpescu a declarat că întreprinderea are în derulare mai multe proiecte, dintre care unele ar putea necesita o suplimentare.
„Avem astăzi un contract pentru 200 de astfel de echipamente de suprafață ( utilaj petrolier — n.r.) pentru zona Golfului Persic. Valoarea totală a contractului poate urca până la 22 de milioane de euro și suntem în derulare cu acest contract. Deocamdată am ajuns undeva la 30% și mai avem de derulat din el. Mai avem parteneriate la care lucrăm pentru că primul lucru pe care am fost nevoit să îl facem a fost să oprim retragerea clienților”, a spus Remus Vulpescu.
Vulpescu a explicat că insolvența, în general, duce la decizia de a face un pas în spate și că acum se încearcă reluarea relațiilor comerciale cu aceștia.
„Pe partea de utilaj petrolier avem această cifră de afaceri, îi spun eu, de 22 milioane de euro asigurată care ar trebui să de deruleze în mod normal până în 2017. Însă nu includea clasa acesta superioară de echipamente pe care noi tocmai o lansăm și noi această clasă de echipamente sperăm să adauge comenzi cu valori suplimentare considerabile începând de anul următor”, a afirmat Vulpescu.
De asemenea, acesta a afirmat că în toamnă ar trebui discutat planul reorganizare pe care administratorul judiciar trebuie să-l propună creditorilor Vulcan și că managementul executiv și întregul colectiv Vulcan pregătesc bazele planului de reorganizare.
Uzina Vulcan din București a dezvoltat cea mai performantă unitate de pompare pentru extracția țițeiului fabricată vreodată în România, noul utilaj petrolier românesc urmând să fie vândut în zona Golfului Persic sub denumirea comercială „Elefantul arab”. Noua unitate de pompare este aptă să funcționeze până la 40 de ani pe aproape orice amplasament terestru de extracție a petrolului, în diverse configurații, cu costuri de operare la nivelul minim din industrie.
Cu peste 100 de ani de tradiție în industria românească, Uzina Vulcan din București a livrat peste 25.000 de unități de pompare pentru extracția țițeiului, în circa 25 țări de pe 5 continente. De asemenea, Vulcan este și producătorul cazanelor de abur industriale din marile termocentrale românești, inclusiv Turceni, Rovinari, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Iași, Brașov, Constanța.