Dezvăluiri-incendiare despre exploziile de la Tianjin

Armata chineză a anunțat că sute de tone de cianură puternic toxică erau păstrate în depozitele unde miercuri au avut loc uriașele explozii soldate cu zeci de morți și sute de răniți, în metropola portuară Tianjin, în estul Chinei, informează duminică agențiile de presă AFP și Interfax.

Generalul Shi Luze, șeful statului major al regiunii militare Beijing, a declarat duminică, în timpul unei conferințe de presă, că a fost identificată cianură în două locuri din situl unde au avut loc exploziile. „Potrivit estimărilor preliminare, volumul (de cianură) se ridică la mai multe sute de tone”, a spus Luze.

Aceasta este prima confirmare oficială a faptului că respectivul compus chimic, extrem de toxic, se găsea în depozitele unde au avut loc uriașele explozii, ceea ce provoacă temeri cu privire la posibilitatea unei contaminări a populației.

Generalul Shi nu a precizat despre ce fel de cianură este vorba, însă mass-media chineze vorbeau anterior despre existența a 700 de tone de cianură de sodiu, un compus chimic foarte toxic în cazul în care este inhalat, ingerat sau intră în contact cu pielea.

Bilanțul giganticelor explozii care au avut loc miercuri în portul Tianjin, în estul Chinei, a crescut și se ridică în prezent la 112 morți, au anunțat duminică autoritățile locale, informează AFP. De asemenea, mai mult de 700 de persoane au fost spitalizate după deflagrații, care au produs o enormă sferă de foc, precum și incendii pe care pompierii se chinuie încă să le stingă.”La 09:00 (01:00 GMT), la 16 august, numărul total al morților se ridica la 112″, a declarat Gong Jiansheng, director-adjunct al serviciului de propagandă din orașul Tianjin, în timpul unei conferințe de presă. „Am identificat deja 24 de trupuri, mai sunt de identificat 88”, a mai spus acesta.

Potrivit mass-media oficiale, 21 de pompieri se numără printre persoanele decedate. Autoritățile chineze au evacuat, sâmbătă, patru cartiere situate pe o rază de trei kilometri din jurul zonei de explozii, existând temeri privind o posibilă contaminare cu substanțe toxice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.