O nouă rundă de poezie la „Lectura de Joi”

Joi, 27 august 2015, de la ora 19:00, în „Grădina de citit” a Bibliotecii Metropolitane București, vor citi pentru public poezie Sorin Gherguț, Corina Bernic și Florin Dumitrescu. Accesul la eveniment este gratuit și se poate face cu începere de la 18:30.

Agenția AdLittera vă invită la Biblioteca Metropolitană București, la un nou eveniment de lectură publică. În cadrul Programului „Cultura pentru toți”, Biblioteca Metropolitană București organizează evenimente culturale, iar „Lectura de Joi” își continuă misiunea de a aduce scriitorul mai aproape de publicul rezident bucureștean, iubitor de literatură.

Primele ediții ale acestui an i-a avut invitați pe Florin Iaru, Anca Vieru și Cristina Andrei, Mihai Duțescu, Bianca Dobrescu și Ciprian Măceșaru , Răzvan Petrescu, Andrei Ruse și Cristian Fulaș, Ioana Nicolae, Miruna Vlada și Iulia Militaru.

Despre invitați:

Sorin Gherguț este poet și traducător. A publicat volumele de versuri Time Out (Editura Timpul, Iași, 1998) și Orice. uverturi și reziduuri (Editura Pandora M, București, 2011). Este coautor al volumelor colective Tablou de familie (Editura Leka-Brancuş, București, 1995), împreună cu Svetlana Cârstean, Mihai Ignat, Cezar Paul-Bădescu, Răzvan Rădulescu și T.O. Bobe, Marfă (Editura Salut, 1996) și Marfă reîncărcată (Editura Brumar, 2011), alături de D.M. Cipariu, Florin Dumitrescu, Dan Pleșa și B.O. Popescu. Printre cărțile pe care le-a tradus în română se numără Prînzul dezgolit de William Burroughs, Poșta de Charles Bukowski, Mr.Vertigo de Paul Auster și Tarantula de Bob Dylan.

Corina Bernic(n. 1981, Iasi) este scriitor, traducător, jurnalist, manager cultural. A fost jurnalist TVR, şef de departament în cadrul Centrului Naţional al Cărţii aparţinând de Institutul Cultural Român şi manager cultural al Fundaţiei Robert Bosch. Din 2013 este colaborator pe proiecte internaţionale şi fundraising al international literaturfestival berlin (ilb) şi coordonator de program al FILIT Iaşi. A publicat volumele de poezie Casa scărilor (2011, Casa de pariuri literare) şi Staţii (2014, Pandora M), numeroase articole în diverse ziare şi reviste din România (Observator cultural, Dilemateca, Dilema veche, Timpul etc.) şi din străinătate (Frankfurter Allgemeine Zeitung, Pescanik – Serbia, Svet – Cehia), proză scurtă în diverse antologii. A editat antologia de proză scurtă Primii mei blugi (Art, 2009), antologia bilingvă a Festivalului Internaţional de poezie „Oskar Pastior”, Sibiu, 2007 (Art, ed. I, 2008; ed. a II-a, 2009) şi La început a fost dialogul. Grupul de Acţiune Banat şi prietenii – poezii, proză, polemici (Polirom 2013). A tradus volume semnate de Jean Amèry, Herta Müller, Daniel Kehlmann, Peter Handke, Oskar Pastior, Peter Sloterdijk.

Florin Dumitrescu se naște în 1966, face presă din 1987. Primele texte de muzică le scrie în 1988 pentru Timpuri Noi. Azi Florin e textierul exclusiv al Sarmalelor Reci și, de asemenea, compune texte pentru Direcția 5, Jazzappella, Pasărea Rock și Mircea Baniciu. Între timp a făcut două facultăți, un master în studii romanice și un doctorat în antropologie. A lucrat douăzeci de ani ca publicitar (și ar presta și azi, dacă ar găsi job). A debutat ca poet în 1996, a publicat versuri în două volume proprii și cîteva antologii. Pentru mai multe detalii, Florin ne recomandă pagina sa pe wikipedia.

Despre moderator: Ciprian Burcovschieste și marketer cultural, și manager de programe culturale, și promoter când e cazul, fiind dependent tot timpul de un public deștept. Specialist în comunicare vizuală (branding, artwork, marketing visual support, management process of design, lector design grafic), lucrează în branding din 1993 ca freelancer, iar în 2003 trece în antreprenoriat. În 2010 pune bazele proiectului AdLittera alături de prieteni care au aceleași scopuri. Așa iau naștere proiecte editoriale (revista SemneBune), campanii de informare (Bagajul de cultură), cercetări de piață asupra consumului de produse și servicii culturale (sBook/ SBpoll), un concurs anual de debut (Incubatorul de condeie) și multe acțiuni culturale proprietare sau în parteneriat cu jucători importanți din industria de carte autohtonă. Ciprian este însurat și are un băiat mult mai talentat decât el. Este pasionat de înot, rock și poezie. Și, recunoaște public, că este îndrăgostit de singurul produs care nu expiră niciodată: cartea.

Lectura de joi” este un proiect cultural organizat de Agenția culturală AdLittera, ce cuprinde 10 întâlniri cu publicul rezident bucureștean, într-un spațiu cald și prietenos, cu scriitori consacrați şi debutanți.

Scopul acestei acțiuni este, în primul rând, acela de a încuraja dialogul cultural, încercând să aducă scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura să nu mai fie percepută ca o nișă a elitelor; scriitura este într-adevăr un act artistic care nu este la îndemâna oricui, dar lectura poate deveni o obișnuință dacă o plasăm într-un mediu confortabil.

Așadar, vă invităm pe 27 august, de la 18:30, la „Lectura de Joi” pentru o seară de poezie, în cadrul Programului „Cultura pentru toți”. Evenimentul are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane București, în „Grădina de citit”, Str. Tache Ionescu 4.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.