Teatru senzorial la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Elevii de la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj Napoca şi Fundaţia Cartea Cîlîtoare organizează sâmbătă, 3 octombrie, ora 12:00 la un spectacol itinerant de teatru senzorial labirint oferit de un grup de elevi cu deficienţe de vedere ai liceului, împreună cu voluntari ai Centrului de Resurse pentru Comunitate şi ai Laboratorului Citit În.

Tinerii participanţi sunt provocați să își dezvolte abilitățile creative și să își testeze limitele artistice într-un mediu ce promovează educația nonformală prin participare și redefinirea granițelor teatrului.

În cadrul reprezentaţiei, cei prezenţi vor fi legaţi la ochi şi vor fi ajutaţi de persoane nevăzătoare să înţeleagă ce se întâmplă în jurul lor bazându-se doar pe auz şi pipăit.

Coordonatorul evenimentului, regizorul Adrian Ciglenean, spune că publicul îşi va crea propriile sale percepţii si va înţelege diferit ce se întâmplă în sală.

Teatrul senzorial labirint se desfăşoară sub forma unui itinerariu, în care fiecare spectator circulă dintr-un punct într-altul al spectacolului. Este un gen de teatru în care poţi să şi miroşi, poţi să şi guşti. Anumite imagini, anumite peisaje, anumite emoţii sunt declanşate de stimuli senzoriali. Spectatorul va intra în spaţiul imaginaţiei sale, unde va mirosi a brad, unde se va auzi focul în sobă, unde va fi îmbrăţişat de o persoană protectoare, care ar putea să devină, în imaginaţia spectatorului, un bunic, o bunică, un membru al familiei, cineva de care îi este dor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.