„Sunetul paginilor”, la Biblioteca Națională
Proiectul „Sunetul paginilor”, prin intermediul căruia Biblioteca Națională a României va dezvolta cea mai mare instituție digitală de gen pentru nevăzători din țară, a fost joi lansat.
Inițiat de Biblioteca Națională și susținut financiar de Fundația Orange, proiectul își propune să reunească toate documentele digitale create în bibliotecile din România într-o singură colecție, în cadrul căreia vor fi adăugate documente scanate și accesibilizate în Bibliotecă cu ajutorul unui scanner performant.
”Utilizatorii cu dizabilități de vedere vor avea astfel acces la această bibliotecă digitală atât off-line, la sediul nostru, cât și on-line, din orice loc din țară, pe bază de ID și parolă, astfel încât să fie îndeplinite prevederile legii privind protecția dreptului de autor”, a declarat Adriana Boruna, șef Serviciu Dezvoltare Instituțională.
La eveniment au fost prezenți directorul Bibliotecii Naționale, Claudia Șerbănuță, Jane Thompson, specialistă în copilăria timpurie, cu experiență în intervenția și educarea copiilor cu întârzieri în dezvoltare și dizabilități, reprezentanți ai Fundației Orange, ai organizațiilor de nevăzători, bibliotecari.
Proiectul „Sunetul paginilor” se desfășoară în perioada mai 2015 — iunie 2016 și are o valoare totală de 316.600 de lei, din care 221.800 lei reprezintă finanțare din partea Fundației Orange în cadrul programului „Lumea prin culoare și sunet”