Lista miniștrilor din Guvernul Cioloș
Premierul desemnat Dacian Ciolos trebuie să anunţe în 10 zile echipa cu care ar putea lucra la Palatul Victoria şi să meargă cu ea în faţa Parlamentului. Romania TV a intrat în posesia listei cu cei mai importanţi viitori miniştri.
Pe lista lui noului apar oameni neimplicaţi politic, cei mulţi dintre ei colaboratori ai lui Dacian Cioloş la Bruxelles. De asmenea, multe nume sunt agreate şi de cei care au ieşit în stradă, la proteste.
Aşadar, din Cabinetul lui Cioloş ar putea face parte următorii: Bogdan Aurescu la Ministerul Afacerilor Externe, Mihail Dumitru la Ministerul Agriculturii, Mihnea Motoc, Ministerul Apărării Naţionale, Dan Dungaciu, Ministerul Afacerilor Interne, Marius Nica, Ministerul Fondurilor Europene, Daniela Gheorghe la Ministerul Finanţelor, Tudor Constantinescu la Ministerul Economiei şi Energiei, Laura Şefan, Ministerul Justiţiei, Sorin Moisă la Ministerul Transporturilor, Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei şi Sorin Paveliu, Ministerul Sănătăţii.
Premierul desemnat Dacian Cioloș a dat asigurări, marți, că va face tot ce îi stă în putință pentru a se ridica la înălțimea încrederii acordate, el spunând că intenționează să deschidă Guvernul spre societate.
„Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați și doresc să îi asigur pe cei care ne privesc de faptul că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a mă ridica la înălțimea încrederii care mi-a fost acordată. Trecem printr-o perioadă cheie pentru societatea românească. O perioadă în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezență publică a Guvernului în așa fel încât să asigure puntea de legătură între diferite instituții ale statului și, aș spune mai precis, între politic și între societate„, a declarat Dacian Cioloș, după anunțul președintelui Iohannis privind desemnarea sa în această funcție.
El a anunțat că, în perioada următoare, își va concentra atenția și energia pentru a-și forma echipa cu care va merge în fața Parlamentului și apoi va discuta în detaliu despre proiectele pe care le are.
„Pentru mine, lucrul în echipă este esențial și de aceea, înainte de a comunica prea mult legat de intențiile pe care le am în această calitate în care am fost desemnat, vreau să îmi concentrez energia spre a-mi structura echipa, atât din punct de vedere al persoanelor și al celor pe care o să îi invit să facă parte din guvern, cât și al conceptului de program de guvernare„, a spus Cioloș.
Premierul desemnat a spus că intenționează să deschidă Guvernul și administrația guvernamentală spre societate și să lucreze îndeaproape cu Parlamentul. „Am intenția să deschid Guvernul și administrația guvernamentală spre societate, să ascultăm și să pregătim decizii împreună. Totodată, în măsura în care Parlamentul va decide să dea mandat acestui Guvern, voi lucra îndeaproape cu Parlamentul, cu grupurile politice, chiar dacă vorbim de un guvern de tehnocrați, pentru a progresa împreună pe proiectele pe care o să le propunem„, a susținut Cioloș.
Prim-ministrul desemnat a adăugat că este conștient de faptul că se așteaptă de la viitorul guvern să fie în măsură să aibă urechea „aplecată” la cei care au idei. „Sunt conștient de faptul că acest lucru se așteaptă de la viitorul guvern — să fie în măsură să aibă urechea aplecată la cei care au idei, nu doar pentru a ridica problemele cu care ne confruntăm, dar și pentru a identifica soluțiile pentru a merge mai departe și în același timp să aibă acest Guvern înțelepciunea și maturitatea să poată să lucreze cu Parlamentul, cu cei care sunt în măsură să ia deciziile care să ne permită să progresăm. Cred că acest mod de lucru ne va dovedi maturitate și ne va permite să schimbăm ceea ce este de schimbat în societate”, a punctat Cioloș.