Metode alternative de soluționare a conflictelor de muncă

Centrul de Mediere al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB ), în parteneriat cu UGIR-1903-Confederația patronală Uniunea Generală a Industriașilor din România și Consiliul de Mediere (CdM) a organizat marți, la Palatul CCIB, conferința „ Metode alternative de soluționare a conflictelor de muncă”.

Evenimentul s-a concentrat pe promovarea avantajelor procesului de mediere, ca alternativă viabilă la rezolvarea conflictelor de muncă, avantaje printre care se numără: costurile reduse, rezolvarea rapidă a disputelor și identificarea soluțiilor win-win.

„ Promovarea de către CCIB a metodelor alternative de soluționare a disputelor, în paralel cu furnizarea unor servicii de calitate, de către specialiști cu vastă experiență, cu background solid și competențe în domenii complementare, reprezintă nu numai un act de normalitate, ci și un demers necesar. Însă, pentru a avea succes, este nevoie de un efort de echipă. Lucrând împreună, noi, Camera bucureșteană, alături de organizațiile patronale și Consiliul de Mediere, cu sprijinul corpului judecătoresc, avem șanse reale de a contribui la eficientizarea activității firmelor, dar și la reducerea presiunii asupra instanțelor, cu efect direct asupra calității actului de justiție și sănătății mediului economic”, a declarat prof.univ.dr.ing. Sorin Dimitriu, președintele Camerei bucureștene.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența președintelui UGIR-1903, conf.dr.ing. Ioan Cezar Corâci, a președintelui Consiliului de Mediere, Mugur Mitroi, a directorului Direcției Dialog Social din MMFPS, Serghei Mesaroș, dar și  a reprezentantului asistenților judiciari UGIR-1903, Ovidiu Arbureanu.

„Înțelepciunea populară românească spune că  „decât o judecată dreaptă, mai bine o învoială strâmbă „ și aplicarea acestui proverb inspirat din Biblie, este esența medierii ca metodă alternativă de soluționare a conflictelor de muncă; astfel, reducerea numărului și duratei acestor litigii, dar și impactul ascendent pe care medierea ca pârghie de stabilitate îl generează asupra economiei, ne ajută să dovedim ceea ce Irlanda-tigrul Europei, a reușit să dovedească la sfârșitul mileniului trecut”, a precizat conf.univ.dr.ing. Ioan Cezar Corâci, președintele UGIR-1903.

Organizatorii și-au propus ca, în urma prezentărilor susținute de specialiștii invitați și a dezbaterilor privind soluționarea conflictelor de muncă, să realizeze un material-document care să promoveze procesul de mediere ca soluție alternativă de rezolvare a litigiilor de muncă, atât în fața instanțelor judecătorești, cât și în fața oamenilor de afaceri, ca serviciu de care aceștia pot beneficia pentru a-și rezolva rapid și eficient problemele din domeniul resurselor umane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.