Noi terapii împotriva cancerului de prostată

0

 Un nou tratament pentru cancerul de prostată este testat în această perioadă de compania farmaceutică MSD împreună cu Advaxis, o companie americană de biotehnologie clinică. Prin acest demers, cele două companii încearcă să evalueze siguranța și eficacitatea ADXS-PSA ca monoterapie și în asociere cu pembrolizumab.

Cele două companii își propun utilizarea ADXS-PSA – un tratament de sine stătător al companiei Advaxis –, în prima fază a tratamentului, și o terapie revoluționară a celor de la MSD – pembrolizumab –, în fazele II și III de tratament. Pembrolizumab face parte dintr-o categorie de medicamente numite “Inhibitori PD1” care acționează prin blocarea proteinei PD-1, susține sistemul imunitar și atacă celulele canceroase.

Ambele medicamente – atât ADXS-PSA, cât și pembrolizumab – sunt parte a unor experimente pentru o nouă clasă de tratamente anti-cancer, concepute pentru a spori sistemele proprii de apărare ale organismului în lupta împotriva cancerului.

Cele două companii vor supraveghea desfășurarea studiului, care este planificat să debuteze la începutul anului 2015, iar rezultatele vor fi utilizate în determinarea căii pentru dezvoltarea în continuare a acestei combinații medicamentoase.

Potrivit Societății Americane de Cancer (SAC), cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer găsit la bărbații americani, el fiind a doua cauză de deces prin cancer la bărbați, după cancerul pulmonar. Un bărbat din șase vor face cancer de prostată în timpul vieții sale, iar unul din 36 va muri de această boală, arată datele SAC. (D. D. M.)

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.