Pacienţii vor completa chestionare privind integritatea medicilor

Share:

Compartimentul de Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) va distribui în toate spitalele din România chestionare ce privesc integritatea cadrelor medicale în relaţiile cu pacienţii, acestea urmând a fi ataşate la fişele de control.

„Aceste formulare vor fi atât pe hârtie, cât şi în format electronic, pentru cei care vor vrea să acceseze serviciile acasă, după ce se vor gândi un pic mai bine dacă să-l completeze sau nu. Toate formularele vor fi centralizate. Va fi un om responsabil în fiecare spital cu aşa ceva. Vor fi centralizate apoi prin transmiterea lor către Compartimentul de Integritate din Ministerul Sănătăţii, iar rezultatele la nivel judeţean vor ajunge şi la reprezentantul reţelei de integritate”, a spus, joi, coordonatorul Compartimentului de Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii, Cristian Petcu, în cadrul conferinţei „Strategia Naţională Anticorupţie 2012-2015 la nivelul serviciilor publice deconcentrate al ministerelor: provocări şi bune practici”, organizată de Centrul de Resurse Juridice, informează Mediafax.

Cristian Petcu a menţionat că aceste chestionare vizează, pe de o parte, calitatea serviciilor, iar pe de altă parte, integritatea personalului din unităţile sanitare.”Vom avea astfel posibilitatea de a vedea în mod direct ce se întâmplă în spitale pe cele două aspecte. (…) Acest formular va fi publicat pentru toate spitalele, va fi comun, (…) va fi ataşat la fişa de control a pacienţilor”, a completat coordonatul Compartimentului de Integritate din MS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.