Radu Carp vrea să o audieze pe Corina Crețu

Secretarul Executiv al PDL, Radu Carp, este de părere că europarlamentarul Corina Crețu ar trebui audiată, pentru a se vedea dacă se califică pentru postul de comisar european.

”Este necesară audierea urgentă a doamnei Corina Crețu, nominalizată de Victor Ponta pentru a ocupa un portofoliu în cadrul Comisiei Europene, nominalizare deja notificată de primul — ministru Președintelui Comisiei Europene, Jean — Claude Juncker, cu încălcarea Legii nr. 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene”, susține Radu Carp, prin intermediul unui comunicat de presă, remis marți.

”Afirmația primului — ministru potrivit căreia persoanele nominalizate sunt audiate în Parlament după ce s-a decis de către Președintele Comisiei ce portofoliu revine României nu are acoperire în prevederile acestei legi. Audierea doamnei Corina Crețu ar trebui precedată de răspunsuri ale primului-ministru Victor Ponta la următoarele întrebări:

Din ce moment Guvernul României nu a mai sprijinit candidatura domnului Dacian Cioloș? Consideră domnul Ponta o coincidență faptul că, în timpul negocierilor pentru desemnarea persoanei ce va ocupa funcția de comisar european, domnul Cioloș a refuzat să fie martor al apărării în procesul ICA — Dan Voiculescu? Este adevărat că au existat presiuni în acest sens? În procesul de desemnare, ce poziție a avut domnul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii?

Când au fost trimise la Comisia Europeană cele două candidaturi și în ce formă? Există vreo corespondență oficială sau afirmațiile domnului Ponta se susțin doar pe discuții informale ori nu au nicio acoperire în realitate?

Alegerea opțiunilor de negociere pentru portofolii în ordinea: Politica regională; Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune; Cooperare internațională, ajutor umanitar și reacția la situații de criză a fost sau nu exprimată oficial în numele Guvernului României?

Care sunt șansele României de a ocupa primele două portofolii, în condițiile unei absorbții scăzute a fondurilor structurale UE din aceste domenii?â

Pentru ce portofoliu consideră primul-ministru Victor Ponta că se califică mai bine doamna Corina Crețu, dată fiind lipsa sa de experiență în toate cele trei domenii?

A câștigat ceva România în schimbul susținerii pe care PSD a acordat-o doamnei Federica Mogherini pentru poziția de Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate? Care este poziția doamnei Mogherini și a socialiștilor europeni față de aspirația legitimă a Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană? Reticența Guvernului condus de Victor Ponta de a condamna ferm acțiunile Federației Ruse în Ucraina este legată de atitudinea tolerantă a doamnei Mogherini față de aceste acțiuni?”, mai adaugă Radu Carp.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.