Vaccin împotriva febrei Dengue

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunțat miercuri că a înregistrat rezultate pozitive pentru ultima etapă a studiului aflat în faza a III-a a testelor clinice, asupra unui vaccin împotriva febrei Dengue, informează AFP.

„Rezultatele studiului desfășurat în America Latină arată o reducere globală semnificativă, de 60,8%, a cazurilor de febră Dengue la copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani, care au primit trei doze de vaccin”, a anunțat compania, cu precizarea că eficacitatea vaccinului a fost observată pentru fiecare dintre cele patru serotipuri ale virusului Dengue.

De asemenea, rezultatele au confirmat eficacitatea vaccinului împotriva febrei Dengue hemoragice, forma severă a acestei maladii.

Este pentru prima dată când există un vaccin candidat în măsură să ofere o protecție reală a persoanelor cu risc de febră Dengue, a declarat Dr. Rivaldo Cunha, coordonatorul acestui studiu clinic, citat de AFP.

Cercetarea a fost realizată pe 20.000 de copii care trăiesc în zone de endemie ale acestei boli din Brazilia, Columbia, Mexic, Honduras și Puerto Rico. Rezultatele sunt în concordanță cu cele obținute într-un alt studiu, aflat tot în faza a III-a a testelor clinice, realizat de Sanofi în Asia pe aproximativ 10.000 de voluntari.

Numărul cazurilor de febră Dengue, provocată de un virus transmis la om prin intermediul țânțarilor, este în creștere la tropice, ajungându-se la o jumătate de milion de cazuri severe și la cel puțin 10.000 de decese în fiecare an.

Rezultatele studiului vor fi examinate de experți externi la începutul lunii noiembrie, la conferința anuală a societății americane de medicina tropicală, la New Orleans, mai notează AFP.

Febra Dengue este cunoscută și sub numele de „febra oaselor rupte” deoarece provoacă dureri osoase atât de intense încât creează senzația că oasele se rup. Între simptomele acestei boli se numără febra, durerile de cap, erupțiile cutanate, durerile musculare și articulare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.